Szereztem 8db tyúkot, amik 1 éve tojótápon lettek tuladagolva, tehát ketreces, tojáshajcsárság volt a sorsuk. Megkaptam 8db-ot,és igen csak kopasz, tollhiányosak is. Tyúkolba tettem őket, falusi helyen. Lesz ezekből valami még?
Én nem adok tojótápot nekik! Konyhai maradék, kukorica és dara, magvak stb...
Mondjuk néznek rám, hogy mi ez amit adok nekik... Csórikáim, eddig nagyon sterilek voltak.
Vissza fognak tollasodni, de a tojás attól függ mennyi idősek.
Viszont ne várj csodát, kitojt tyúkok.
Nem regenerálódnak?
Nekem ha heti 10db tojást adnak, már megfelel...
Elnézést, de mit vársz, mitől jöjjenek helyre?
Nagyon nem értem, hogy miért kell a tápot démonizálni, mikor abban minden benne van, amire az állatnak szüksége van, ezért tojnak olyan jól tőle.
Kukoricán, meg pucolt krumplihéján nem fognak kikupálódni, csak jól elzsírosodnak és hiánybetegségeik lesznek.
Nagyon jó a konyhai zöldhulladék, szuper, ha tudnak valahol kapirgálni (igen hamar belerázódnak majd ők is), de a tollakhoz fehérje (napraforgó, takarmányborsó) és mész kell (futor, takarmánymész, ÁP-17). Jó lenne a nagy hely, kapirgálás, hogy ne unatkozzanak, mert általában azért tollatlanok, mert egymás tollát kicsípik az unalomtól és rászoknak.
Kukorica ne haladja meg a takarmány 1/3-át, a többit töltsd ki búzával, árpával, max 15%-ban (együttesen) napraforgóval és/vagy borsóval.
Roborálásra jolovit egyszerűen adagolható, bevált szer.
Nem kell ezeket eltemetni (különben minek vetted, ha nem látsz bennük potenciált), 1 - 1,5 évig nagyon jó tojáshozamúak lesznek még, és mint írtam rá se lehet majd ismerni, hogy egykor ketrecesek voltak, annyira belerázódnak majd a szabadtartásba.
Tapasztaltabbaktól kérdezném!
2022-ben mennyire érné meg otthon (falun) tartani 200db tojót?
Mellékesnek gondolnám...
Nyereséges vagy sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!