Egyetemen szakdolgozat címet kené választanom,de semmilyen ötletem nincs. Valami frapáns címek?
Mezőgazdaságon belül mi érdekel?
Csak azért olyan ötletet adjunk ami testre szabott a számodra. Mert azért a diploma munka kutatói munka is, és ha utálod amit adtunk tippet és azt írod, akkor az egész számodra lesz kellemetlen.
Le tudod szűkíteni a kört? Ha diploma munka cím, akkor következő évben diplomázol vagy utána, szóval azért már ki kellett alakulnia neked, hogy mi a kedvenc terület.
Illetve jól értem, hogy tejhasznú szarvasmarha terület érdekel mivel ezzel kapcsolatban vársz ötleteket.
Csak azért jelezz már vissza, hogy jól értem-e légyszi, mert csak úgy tudok tippet adni, illetve lehet, hogy ezen belül is kérdezek még, hogy leszűkítsük, hogy mi érdekel valójában.
Meddig kell a szakdolgozat címet jelezned az egyetemen?
3-as, 7-es, 13-as, 14-es, 15-ös vagyok.
De adok egy tippet, amíg válaszolsz. Pl. tejhasznú szarvasmarha telep áttérése a biogazdálkodásra, és ezen belül írhatsz az ökológiai szerepről, a biogazdálkodás technikáiról is, pl. szarvasmarhák takarmányának az előállítása műtrágya nélkül, és itt írhatsz a talaj mikroszféráiról, az ilyen jellegű bio termékekről is mondok egy példát, mint pl. az Embio, a szarvasmarhák vizének tisztításáról amire szintén mondok egy példát emaqua, ami tókezelés, tisztításra is alkalmas, kiegészítő takarmányok pl. embioherbs. De ez komoly kutatói munka, hogy utánanézz a biogazdálkodásban fellelhető termékekenek, és természetes növénytársításoknak, vagy pl. természetes rovar telepítésnek, amik a különböző kártevőktől védik a szántóföldi növényeket, amik majd a tejhasznú szarvasmarhák takarmánya lesz. Ezeknek a jótékony biológiai hatásáról is írhatsz, mind a szarvasmarhák szervezetére vonatkozó jótékony élettani hatásáról, és itt írhatsz az állatjóléti dolgokról is, illetve élettani dolgokról is minőség terén, tejhozam, tej vizsgálat, tápanyag összehasonlítás biogazdálkodás és nem biogazdálkodás között.
Szóval hogy érthetőbb legyen szakdolgozat cím ötlet:
Tejhasznú szarvasmarha gazdálkodás váltása bio tejhasznú gazdálkodásra
1. takarmány előállítás műtrágya nélkül pro és kontra
kutatói munka:- természetes védelmi rendszerek
- növényeket védő és segítő jótékony bioszféra a talajban- ehhez kapcsolódóan milyen fellelhető növény kezelési termékek vannak
- természetes rovar védekező rendszer (pl. fürkész darazsakat alkalmaznak a kertészettudományi egyetem biokertészetében emlékeim szerint paradicsomoknál, de most nem emlékszem melyik kártevő ellen, ha érdekel akkor megkeresed) ehhez hasonló természetes védekező rendszer kutatása
- természetes növénytársítások a szarvasmarha takarmányaival kompatibilis növények amik védik a növényeket szintén a kártevők ellen (itt tudnod kell,hogy pl. milyen növényeket ne, mert vannak olyan növények amik ártalmasak a szarvasmarhának, de pl. kutathatsz gyógynövények terén is)
2. Bio takarmány és nem bio takarmány magyarán műtrágyával előállított takarmányok tápanyag összehasonlítása, és élettani hatásai a szarvasmarhára, állatjóléti jogszabályok, és állatvédelmi kutatás ezen a területen
3. Tejhozam összehasonlítás, illetve tejvizsgálat összehasonlítás, tápanyag, tejzsír, csíra szám és stb. Bio és nem bio gazdálkodás összehasonlítása
4. Konklúzió a tejipari előállítást is figyelembe véve, milyen különbségek vannak az általad kutatott biotej és nem bio tej között.
Népegészségügyi, élettani hatások.
Illetve a bio és nem bio gazdálkodás borjú nevelés élettani hatásairól is tudsz írni.
Az almozásról is. Hogy bio termesztésű szalma és stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!