Megéri tyúkba befektetni? Kb 50db tojóra gondoltam.
Míg kertes családi házban laktunk, volt mellettünk egy hatalmas terület, amin vagy 5 jó karban levő, idős, régesrég nyugdíjas férfi osztozott, durván egyenlő arányban. (Nyilván mivel a szomszédságomban levő terület nem az enyém, ezért pontos adatokkal nem rendelkezem, de bődületesen hatalmas terület volt összességében külön-külön is, együtt meg aztán pláne)
Közülük az egyik foglalkozott tyúkkal úgy, hogy egy másik, összességében hatalmas telken (egyszer voltam nála azon a helyen, teljesen más részén volt a városnak, mint ahol a tyúkól volt) megtermelte a tyúknak a takarmányt, autóval meg utánfutóval odaszállította, és úgy etette a jószágokat.
Ez így ment egészen addig, míg szegény bácsi - nem sokkal azelőtt, hogy eladtuk volna a családi házunkat és visszaköltöztünk a családi háztól egyébként nem messze egy háromszobás lakásba - teljesen váratlanul (annál is inkább, mert maga is világ életében falun élt, a másik telkén haszonnövényeket termesztett, stb. egész nap levegőn volt, dolgozott, egyszerű kétkezi munkát végző, igazi jó értelemben vett parasztember volt) egyszer csak váratlanul rákot kapott, és ripsz-ropsz meghalt.
Ő annó - ez 2017-ben volt - 30 Ft-ért adta a tojást. Mi 30 db-ot szoktunk tőle venni úgy átlagosan hetente. Mióta meghalt, azóta kénytelenek vagyunk a piacon, más idős néniktől-bácsiktól venni.
aug. 17. 05:44
Így van.
50 tyúkkal is foglalkozni kell mint 5000-el.
De 50 tyúk az semmi. Abból nincs bevétel. Még 1000 is karcsú.
5000 tyúkkal már érdemes foglalkozni. Pláne ha nem tojó tyúk hanem hús tyúk. Mert akkor kb csak az állomány harmada az ami piacképes. 5000 tyúk se sokkal nagyobb gond mint 50. De ott már van bevétel is
Drága a takarmány de úgyis megeri
szerintem.Sokat tojnak.Draga a tojás és a hús is.Es a házi termékek megfizethetetlenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!