Milyen állattartás hoz hasznot amihez nem kell különösebb hozzáértés? Nagy füves udvar van, legelő-lucerna föld nincs, szabadidőm sok van.
Brahma, meg minden dísztyúk azért drága, mert szép. Nem haszonállat, ilyet tőled az fog venni, aki szintén csak dísznek szeretné tartani. Ergó ez nem piac, nem megélhetési munka, hanem hobbi. Tudom, mert én is díszbaromfizok és így is a nyakamon maradt az idei szaporulat, pedig nem rossz minőségűek, mégsem kell a kutyának se.
Plusz itt az ár a tenyésztésért van, de a legtöbb embernél csak romlik az állatok kiállítási minősége, olyat nem fog tőled venni senki. Tenyészteni meg hozzáértés nélkül nem lehet.
Különben nem egy beteges fajta egyik sem, de nem sufnitartásra valók.
Ezen túl csatlakozom a többiekhez, hogy pénzkereseti szándékkal és 0 állattartási tapasztalattal semmibe nem kezdenék bele, és így a kérdezőt is távoltartanám ettől.
Egy hasznothozó állatgazdaság kiépítése messze egy nagyobb anyagi és hozzáértési tőkét igényel, mintsem hogy a 0-ról nekivágjon az ember. Ha ezek nélkül kezd bele, akkor csak anyagi kár meg bosszankodás lesz belőle, mert nemhogy termelés nem lesz, de még az állatoknak is egy csomó baja lesz, amit ha becsületes vagy kikezeltetsz, vagy túladsz rajtuk, vagy átsegíted őket, ha meg nem, akkor csak szenvedni fogsz velük együtt.
Kinek lehet eladni a gyapjút?
Érdekelne.
Már nem üzlet a hagyományos állattartás, még a nagyüzemi sem nyerő. Nagyon drága lett a takarmány.
Egyébként az emut próbáltad? Ritka, különleges.
Én fürjekkel foglalkozok hobbi szinten, de természetesen megtanultam az alapokat, meg nagyapámtól és nagybátyámtöl meg haveromtól kértem régen tanácsot, mert ők is foglalkoztak vele.
Számomra megéri, a fürj tojásra nagy a kereset a környékemen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!