Keltetőgépben hogy lehet elérni a megfelelő páratartalmat?
Cleo 5 gépről van szó, működés közben a megfelelő hőfokon megy, de lecsapódó pára nincs, víz van benne mégse párásodik. Elvileg a gép fedelén párasodást kellene látni, de száraz így a tojás se tud fejlődni. A használati utasításban erről nincs leírás.
Köszi a válaszokat!
Cleo 5-öm van, sose párásodott a fala (hiszen akkor 100% vagy afölött lenne pára...) Páramérője mit mutat?
Tyúktojásokat sose spriccelünk, a gép tartályait kell feltölteni...
#6, ha nem tudod miről van szó kérlek ne okoskodj! Nincs a kettő együtt, mert a páramérős drágább készülék. Nem szeretem ha itt a válaszolók mindig okosabbak és közben fogalmuk sincs mihez szólnak hozzá. Nyilván ha lenne páramérő akkor nem írnék ki kérdést! Mellékelem a kedvedért a gépem kijelzőjét!
Hát akkor ez így meg egy jó nagy kib....ás a gyártó részéről. Ilyet nem is engednék árulni. Mert még a hőmérőt tudod pótolni, de páramérő kevesebb helyen kapható.
Azért a helyedben beszereznék egyet, mert igen, az A tartályt kell az első két harmadban, a B tartályt az utolsó harmadban feltölteni (az A a belső kör, a B a külső, de ez le van írva az használati útmutatóban) de ha nem tudod mennyi a pára akkor ez, mint írtam lutri.
Mert egyrészt a tojásoktól nem látod, hogy pontosan meddig van a víz, másrészt meg nem elég a vizet látni, hogy mennyi van még, mert egész széles skálán mozog, hogy közben mennyi a pára a keltetőben.
Ugyanazon vízszint mellett lehet 20 meg 80-90 is....
És az sem játszik, hogy ugyanakkor ugyanannyi vizet töltesz.
Különben köszi a hangnemet, én nem hiszem, hogy így álltam hozzád, kedves kérdező. Nem az van, hogy nem értek hozzá, hanem ekkora baromságot még nem hallottam, hogy hőmérő van, de páramérő nincs a keltetőben. Vagy kijelző nélkülit, vagy kijelzőset láttam a neten, amikor én is vettem, nekem mindkét értéket jelzi a gép.
És attól hogy van páramérő még nem biztos hogy tudod, hogy az az. Néha a legegyértelműbb dolgokat nem vesszük észre, és ez nem rólad szól, hanem saját tapasztalatból.
Szóval remélem ezt is okoskodásnak veszed, miközben vártad a lecsapódást 55% elvárt páramennyiségnél....
Lecsapódás ne is várj, mert az már régen rossz.
Én is azt mondom, hogy ezt add el, és vegyél egy "normálisat" mert ezt így nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!