Mi baja a libámnak? 7 hetesek a libáim és az egyik nem bír felállni, pedig jó húsban van. Ma leült egy másik is. Etvágyuk van. Valamilyen hiányuk van? Esetleg B-vitamin? Mit adjak nekik?
Állatorvost kéne hívnod mert ő tudja meghatározni hogy mennyi d-vitamint és kalciumot adj a libádnak.
Amúgy a növendék liba hajlamos az angol kórra ami d-vitamin és kalcium hiány miatt alakul ki, az egy hiánybetegség, de itt ebben az esetben csak azt irod hogy nem tud lábra állni.
Az angolkór tünetei: ingadozó járás, a combcsontok könnyen hajlíthatók. Az állatok combcsontja eltörhet, „lesántul".
Először is konzultálnod kéne állatorvossal ha angol kór ő meghatározza mennyi d-vitamint és kalciumot adj neki vagy ha nem akkor majd megmondja mi a probléma és mit kell ellene tenni.
Igen erre én is gondoltam, hogy túl nehezek, de a vitaminhiány is jó ötlet. Enni kukoricát kapnak valamennyi nevelőtáppal keverve, rengeteg füvet és Jolovitos vizet.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Mamám mindig apróra vágott csalánt adott nekik. Meg a kiskacsáknak is. Nedves darált kukoricával.
Tápot miért adsz nekik?
Akkor azért van vitaminhiányuk, mert nem kapnak elég tápot.
Azért kell nekik tápot adni, mert abban minden benne van, amire szüksége van az állatnak.
A kukoricában és a csalánban sajnos nincs.
Érdekes, mégse lettek mamám libái betegek!
A csalánban amúgy rengeteg vitamin van, csak mondom.
Az idő megszépíti a dolgokat.
Lehet, más fajta liba volt.
Mamád felnőtt fürdőszoba nélkül, te meg nem.
Felesleges ilyen összehasonlításokat tenni.
??? Volt fürdőszoba, rendes házban laktak basszus... Nem a világvégén!
Valamint rendes házi fehér libák voltak.
Mindig naposan vette őket. Ez volt a kajájuk: apróra vágott csalán nedves kukorica darával. A kukoricát mi daráltuk. Emellett volt felettük infralámpa.
Ennyi, semmi különös.
Én etettem őket mindig, meg vittem őket legelni gyerekként. Utána meg reptetni. Mert futás közben nagyon szerettek repdesni :)
A legszebb gyerekkori emlékem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!