Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Mekkorát csíp egy tyúk?

Mekkorát csíp egy tyúk?

Figyelt kérdés
Egy éves lányom próbálja etetni őket, úgy, hogy odanyújtja a füvet (a kerítéshez)... De félek, hogy megcsípik véletlenül, így mindig hátrébb húzom, ami ugye nem tetszik neki... 💁‍♀️ Szóval, mennyire kell félteni?
2021. máj. 3. 22:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Óriásit (saját tapasztalat)
2021. máj. 3. 22:56
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
Hát egyévest nem biztos, hogy odaengednék. Nem kellemes, de bajod neked jó eséllyel nem lenne. Viszont jó eséllyel venné el a kedvét a csirkéktől, ha a pici ujjacskáit véletlenül becsippentenék.
2021. máj. 3. 22:57
 3/11 anonim ***** válasza:
87%

csíp rendesen, szerintem valami más elfoglaltságot kéne neki találni...

a kakas az meg duplán durván csíp.

a a plulykától meg kegyelmezzen a mindenható

de a liba is rendesen csípdos

talán egyedül a kacsát tudnám ajánlani.

a disznó konkrétan embert is megtud enni.

a háziállatok néha veszélyesebbek minta vadállatok , de azokat se ajánlom.

2021. máj. 3. 22:58
 4/11 anonim ***** válasza:
83%
Azért elég nagyot tudnak csípni, én a helyedben várnék ezzel, amíg nagyobb lesz.
2021. máj. 3. 22:58
 5/11 anonim ***** válasza:
69%
[link] azért nem futnék össze a pottyantósra menet egy ilyen tekintetű tyúkkal...
2021. máj. 3. 23:04
 6/11 anonim ***** válasza:
83%
wow, veszedelmes
2021. máj. 3. 23:06
 7/11 anonim ***** válasza:
91%
Többféle erővel csípnek( bár ez elég fura szó rá, de én se tudok jobbat) A vér nem fog kiserkenni senki ujjából, de egy egyéves gyereknek nyilván vékonyabb a bőre, és érzékenyebb is efféle behatásokra. Rébebben mindig tartottunk tyúkokat, de azért néha volt erő a csípkedésükben, meg gyorsaság. A kakas viszont véresre tudja csipkedni a tyúk taraját, ezért is veszélyesebb, mint a tyúk.
2021. máj. 3. 23:11
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk tök türelmesek a gyerekekkel a tyúkok, abszolút nem bántják őket. Sőt, jobban szót is fogadnak nekik, öröm nézni, ahogy a 2-3 évesek terelik őket. 😄
2021. máj. 4. 03:14
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem is a csípéstől kell félteni sztem, hanem a rossz élménytől, ha olyan típus. Hogyha ilyen “vagányabb fajta”, aki csak leporolja a vállát, ha elesett akkor semmi gond nem lesz, ha megcsípik is, akkor majd óvatosabb lesz. De ha érzékenyebb típus, vagy nem volt sok kontaktja még az állatvilággal, akkor érdemesebb távoltartani. (Nekem egyik fiam ilyen - másik olyan, ez volt a tapasztalatom 🙂)
2021. máj. 4. 09:09
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Eszembe jutott, ahogy kicsiként (1 évesnél idősebb voltam azért) találtam pár gilisztát, és ezt egy műanyag tányérszerűségen nyújtottam oda a tyúknak :D

Sajnos ott volt a hüvelykujjam is, ami egészen hasonlított a gilisztákra. Meg is csípett, de nem lett semmi nyoma (se fizikai, se lelki, csak egy vicces emlék)

Gondolj arra, hogy te is képes vagy erősen döfni egy késsel, de étkezéskor nem izomból szúrod bele a villát az ételbe.

A tyúk sem teljes erejéből csíp ilyenkor, illetve azért igyekszik elkerülni a pici ujjacskákat.

Ennek ellenére valami más "játékot" találnék ki az etetéshez, ami érdekesebb a kicsinek mint a kézből etetés.

2021. máj. 14. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!