Vidéken miért eszik meg egyből a disznó tökét
herélés után?
Figyelt kérdés
Pesti lányként elég fura volt látni.Pár férfi lefogta a kant, szegény malackának a doki még előtte meg is fogta a golyóit, nem tudom minek, úgy láttam megnyomogatta neki, majd kivágta.
Párom szülei rögtön fogták, és már vitték is be, összevagdalták és sült tököt csináltak belőle.
Nekem fura volt látni hogy előtte még a disznóban volt, utána meg ette ott benn mindenki.
Hat rohadt vicces amit irsz. Szoval szerinted jobb ha iparilag napi tobb ezer sertest kinyirnak, azok nagyreszet kidobjak (mert nyilvam nem kell annyi ful, farok, korom stb mint sziv vagy maj), az ipari tartasrol es a sertesinfluenzaril ne is beszeljunk..
Mint hogy (ahogy nalunk is van) evi 1x disznovagas, abból pedig megvagyunk egy evig. Disznot abszolut nem szoktunk pluszba venni, se sonkat husvetra, se daralt hust, se semmit. A hurkat is magunk csinaljuk, sosem ettem a bolti vackokat.
Es ezt ugy irom hogy 20 eves lany vagyok.
2021. ápr. 11. 17:31
22/26 anonim válasza:
Egyebkent ebben semmi "undi" nincs. Ha a nagymamam idejeben eltel volna (84 eves) falun az volt a csoda hogy evi 2-3x(!) volt hús az asztalon. Miutan mar lett penz es hely arra hogy disznót tartsanak es le is lehessen vagni, szerinted majd a huson kivul mindent kidobnak? En nem szeretem pl a kocsonyat, de ha elni akarsz es nem akarsz ehen halni azt is megeszed. Ugyanígy voltak a tobbivel is. Mai napig szinte mindemt felhasználnak: nyelv, ful, farok, bor, ver, gerincvelo stb, szerintem egyedül a beleket es a szemgolyot nem.
2021. ápr. 11. 17:36
23/26 anonim válasza:
22 vagyok, ettol függetlenül a kerdezo altal emlitett "szokast" szerintem nem sok helyen hasznositjak. Mi sem szoktuk.
2021. ápr. 11. 17:37
24/26 anonim válasza:
Dehogy hal ki a disznó vágás. Mi èvente kétszer vàgunk, a boltvq sem terem csak úgy a hús. Sajnálom én is, nen nézem végig, addig elmegyek itthonról, dehát ezért van, ha nem mi esszük meg, megeszi más.
2021. ápr. 11. 18:45
25/26 anonim válasza:
A szemgolyó abálében negfőve nagyon finom.
Amúgy az iparban sem dobnak el semmit. Minden pénz.
2021. ápr. 11. 21:44
26/26 anonim válasza:
Nálunk már kicsinek ki voltak herélve a malacok és nem emlékszem hogy megettük de a kakas here pörköltet nagyon szerettem. Már nem eszem húst amióta külön élünk párommal és dolgoztam húsiparban. Én abba nőttem fel hogy a malaccal futkosok az udvaron és nagyon tiszteltük még a legkisebb állatot is aztán később "meghálálták" és ételként szolgáltak számunkra. Évi max 2 disznót vágtunk és a csibe nem 15-20nap alatt nő vághatóvá hanem 3hónap.. ehhez képest ami megy a húsiparban az leírhatatlan. Ha mondjuk lemegy a covid és újra mehetek a családomhoz lehet hogy eszek húst mert tudom hogy nem bántották őket de a bolti húst soha többet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!