Az hogy hogyan éri meg egy gazdaság felépítése gondolok én arra hogy egy pár bikával birkával esetleg sertéssel szeretnék foglalkozni mennyire éri meg ? Meg lehet e élni belőle kaszálóm van kb 23 bála jön le évente róla
Nem mindegy hogy az a "pár" az mennyi. Nyilván 10 darabbal nem éri meg, az a szám ahonnan megéri az 200+ birkából és disznóból külön. Falun élek, ismerek ilyen gazdákat.
Ha tényleg meg akarsz élni belőle akkor tarts egy kicsivel többet mint amit írtam, mert a húsukkal és a birka gyapjúval is lehet kereskedni, de ezek az állatok esznek azért rendesen. Mivel ilyenben gondolkodsz, gondolom nem városban élsz te sem. Javaslom hogy kérdezz meg egy másik gazdát is, ő jobban el tudná mondani
Jómagam is állatokat tartok. Ha komoly a szándék, akkor kezdetnek kellene pár könyv a megcélzott haszonállatokról, illetve keresni a környéken olyat aki ért hozzá, főleg ha teljesen kezdőként vágnál bele.
Nem gúnyolódásként, de nem a mikrovállalkozások tartják fent a népességet...
De nem olyan egyszerű a dolog, hogy veszek állatot és megy.
A mai takarmányárak mellett, én ha nem magamnak termelném meg, nem kezdtem volna bele. Iszonyatosan nehéz vásárolt takarmány mellett profitot teremteni. Egyébként az utolsó mondatot tanácsnak/véleménynek szántam, de előtte leírtam a lépéseket mihez mi kell. Az Agrárkamaránál dolgozom, ha kell segítség a bürokratikus részben nyugodtan kérdezz privátban.
Sok sztorit láttam, amelyik hasonlóan indult és a komoly feltételek miatt nem lett belőle semmi. A sima kiskérődző-tartással nem is lenne gond, de a turisztikai/tejezős része a keményebb dió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!