Hány kameruni juh kell 5000 négyzetméter "nyírásához"?
Olcsóbb mondjuk 50 juhot fenntartani, etetni, itatni, állatorvossal kezeltetni, mint nyírni a füvet? :)
Jó, tudjuk, hogy trollkérdés, de annak is gyenge.
Nem troll kérdésnek szántam! Unom, hogy áprilistól októberig szinte minden szombatomat fűnyírással és kaszálással töltöm. Sok idő és havi 10-15 liter benzin. A kameruni juh nagyon igénytelen, szívós állat, mindent megeszik, nincsenek betegségei, gyakorlatilag önellátók, csak só és víz kell nekik. Max. télen kell takarmányozni. Mivel tanyán lakom, vannak gazdasági épületek, ólak, akár fűteni is tudok a kisbárányokra. Pl. 5 juh megeszik télen havonta egy 3-4 ezer forintos szénabálát, az sok kiadás? A bárányok árából simán kijön a téli takarmányuk. Tavaly vettem 700 ezerért fűnyíró traktort, az a sok!
Úgy gondoltam, hogy 1 kost és 4 jerkét vennék kezdésnek. Kb. jó lesz így?
Miért nem növendékeket veszel tavasszal, őszre meg levágnád őket?
Levan télre a gond.
Kerítés van?
Miért nem kultúrnövény van a területen?
Felteszek egy kérdést, és válaszok helyett kérdéseket kapok. 🤔
Mindenképp fiatal egyedeket vennék, de nem lenne szívem levágni. Szaporulatot eladom, azok meg 10 évig nyírják a füvet helyettem.
5700 négyzetméter van bekerítve, ebből 5000 lenne az övék.
Mert már nincs se időm, se kedvem növényekkel foglalkozni. 30 évig elég volt. Pár éve mindent befüvesítettem. Van pár hektár föld is, az is legelőként funkcionál már, de ott lovak és tehenek vannak. Igazából már csak ez a "kis" udvar okoz nekem gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!