Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Ellés után meddig maradhat a...

Ellés után meddig maradhat a kecskében a méhlepény?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy sokáig nem maradhat benne, mert beteg lehet tőle, és hogy nem szabad húzni, hanem rá kell kötni súlyt (pl vizes palack), lónál így csinálják. De ez kecskénél is így van? És meddig kell kijönnie? Most ellett majdnem 1 órája.

2021. márc. 28. 15:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy kell rákötni.

Ismerősömék akik már évtizedek óta tartanak ők 1 napot várnak.

A mi kecskéink most ellettek februárban, akkor felhívtam az orvost, mert az egyik kecskénk hajnalban ellett, de délben még mindig nem távozott a lepény. Akkor ő azt mondta várjunk még pár órát ha nem távozik akkor fogjuk meg és lassan de határozottan húzzuk ki.

Én lábra állítottam át mozgattam a kecskét, segítettem az ikreknek szopni - ez elég volt ahhoz hogy 2 óra múlva magától távozzon.

2021. márc. 28. 21:04
 2/3 A kérdező kommentje:
Megoldódott minden, de ló esetében nem szabad húzni, állatorvos mondta, ahogy a palackos megoldást is. Egyébként rá körülbelül 1 órával távozott, csak eddig minden kecskéből szinte azonnal kijött, nem fordult még ilyen elő, így nem tudtuk normális e.
2021. márc. 28. 21:27
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

👌 Szuper.

Én is megijedtem,szegény kecském annyira ki volt merülve, lábra is alig tudott állni. Ilyenkor amúgy sokat segít ha a gida tud szopni, mert az oxitocint termel ami méhösszehúzódást okoz.

2021. márc. 28. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!