Ritkán tojtak a tél folyamán és párszor hosszabb ideig bent maradt a tojás. Sajnos rájöttek, hogy ehető. Több tyúk is eszi, csak a héját, ha jól láttam, legalábbis a sárgája sokszor megmarad. Nem szeretném őket levágni, ha van más megoldás. Raktam ki nekik meszet (kb. 2 hete), hátha az a gond, de sajnos nem változott semmi.
Arra gondoltam, hogy veszek műtojást, hátha leszoknak az igazi tojás evéséről, ha gyakran azt próbálják megenni.
Tápanyagra van szükségük, természetes hogy megeszik. Én nem szoktatnám le.
2021. márc. 10. 16:40
2/9 anonim válasza:
Ha rendesen vannak tartva, etetve, nem eszik meg. Hidegben pl adj nekik főtt krumplit, azt imádják, eltelíti őket és fel is melegszenek kicsit.
2021. márc. 10. 20:52
3/9 A kérdező kommentje:
Elméletileg rendben vannak tartva. 1000 négyzetméternyi füves/fás területen kedvükre kapirgálhatnak reggeltől estig. A tél miatt elképzelhető, hogy így is tápanyaghiány van? Ez a probléma a tavasz beálltával megoldódik? Nyáron szeretnék velük keltetni, szóval jó lenne, ha megmaradna a tojás. Persze esszük is szóval egyébként is.
2021. márc. 10. 20:59
4/9 A kérdező kommentje:
Sajnos nem eszik meg a krumplit.
2021. márc. 10. 21:00
5/9 anonim válasza:
Tápanyag hiányuk van azért eszik meg a tojást.
Érdemes tojatótápot is adni nekik.
Nincs olyan baromfi ami ne enné meg a konyhai maradékot.
Sajnos gyorsan rá tudnak kapni így minél előbb be kell avatkozni.
Ahogy 5-ös válaszoló írta, tojótápot kell nekik venni, abban van kalcium.
Vagy ha sok tojást esztek, akkor a ledarált tojáshéjat is bele lehet szórni a darájukba.
2021. márc. 11. 15:00
7/9 A kérdező kommentje:
Kapnak meszet már több, mint két hete. Szerintem nem eszik, legalábbis nem látom, hogy fogyna belőle. Külön is van kirakva, illetve belekevertem a magok közé. Esetleg más módszerrel adjam?
Megeszik a konyhai maradékot csak nem mindent. Selyemtyúkok nem hagyományos tyúkok és válogatósak.
Megpróbálom a tojáshéjat, köszönöm.
2021. márc. 11. 21:11
8/9 anonim válasza:
Külön ne add a meszet. Keverd bele,vagy vegyél tojatótápot.
2021. márc. 12. 07:10
9/9 anonim válasza:
Nálunk is volt ilyen probléma többször is de megoldható. Ha nem több ezres darabszámról van szó akkor ott a csőrvágás. Nem sokat véletlen sem, csak a csőrük végéből metszőollóval egy max fél centit h épp csak ne legyen hegyes. A konyhából a tojáshéjakat apróra darálva a tápba kell keverni de ami a legjobb az a mész. pár lapáttal kidobni nekik egy tálba tető alá és majd csipegetik. Ha nem akkor száritott meszet kell morzsolni a tápjukba. Nálun is volt h pár lapát mész volt a klyha tetején és mikor kiszárdat akkor lehet zsákolni és minen táp adásnál egy pár marékkal bele kell orzsolni. ugy megeszik. Nálunk is volt a tanyán selyem tyúk, brahma, cochin, itáliai, holland bóbitás, japán törpe, főnix tyúk stb.. knyes dög a legtöbb de igy nem túrták ki sem a meszet sem a gyógyszert
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!