Mi lehet a bajuk?
Mire vannak oltva a többiek?
Féreghajtás volt?
Sajnos nem tudom.
Nem volt, de ha férgesek lennének, akkor az ürülékben elvileg lennének peték, illetve a tyúkok is hullanának.
Nekünk nyáron tetű okozott elhullást, hiába védekeztünk. Írtottuk.
Én is nehezen vettem észre mire rájöttem.
Akkor tetű! Mondom nálunk ugyan ez volt. Én is azért vettem észre nehezen mert nem vakaróztak.
Csak az egyik elhullottan sikerült nagyon nehezen észre vennem.
Nincs vérük mert a tetű annyira leszívja.
Mi sajnos nem tudtukmkiírtani őketm mire észre vettem nagyon elfertőződtek. Elszórtunk doboz 4 piret mixet, mindnet kidobtunk tojatóládákat létrákat, kifertőtlenítettünk (nem 1x) hasztalan volt.
Nekem ez miatt ment a gödörbe 20 szárnyaosm, ebből 2 indiai kacsa 1 sima, és 20 húsgalamb.
Mi is elkezdtük levágni őket hátha legalább a fagyaszt)óba menthetőek, de gyakorlatilag 3 csibéből 1 dl vér nem jött ki összesen.. Így inkáb az összeset elföldeltük mert beteg volt az összes, nem akartunk mi is betegek lenni. Hullottak mint a legyek ☹️
Nálunk sikerült kiírtani őket:
minden FA tartozékot el kell égetni, szalmával stb-vel együtt.
A földet és minden mást hipóval lepermezetezni, utána mindent mésszel kifesteni.
A tyúkokat piretrin extrával beporozni. Mindet! Főleg a lágy részeken.
És ezt pár havonta megismételni, mert ha egy pete is marad, akkor visszaszaporodnak.
Mondjuk mielőtt munkába állsz, nézd meg az ülőrudak végét, hogy vannak-e tetvek. Feketék vagy pirosak, de a meleg kézre azonnal felmásznak, ha megfogsz valamit.
A hidegben nem szoktak ennyire aktívak lenni, de másra most nem tudok gyanakodni én se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!