Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Meglehet szokni a kemény...

Meglehet szokni a kemény fizikai munkát amellyel a mezőgazdaság jár ha eddig csak állami szférában irodában dolgoztam?

Figyelt kérdés

Életem nagyrészét otthon teljesen elsötétített szobában töltöm illetve irodában, napra csak bevásárolni vagy munkába menet ér a nap vagy ügyeim intézésénél, de ritkán vagyok szabad levegőn.

Hófehér a böröm és 15kg súly a max tehernbírásom.

Nem tudom mennyire megszokható az hogy napon kell dolgozni, illetve az idöközönkénti súlycipelés.

Leginkább a szabadság vonz családi vállalkozást átvenni, másrészről sokkal jobban megélnék mint most, mert tudom a számokat és legrosszabb évben is többet keresnek mint én, a jobb években akár többszörösét is.

Viszont rengeteg munka van benne, fizikai és napon, kérdés hogy meglehet e szokni egy puhány városi életet viselő emberként vagy sem.

Esetleg ez próba kérdése?

2020. okt. 18. 14:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Megszokható. Sőt.

A 18 éveseket bevitték katonának.

Néhány hónapos rendszeres terhelés, kiképzés és rendszeres étkezés

látványosan meghozta a hatását.

Nőtt a teherbróképességük, a figyelemkoncentráló képességük,

stb.

De nem elég a fizikai teherbírás.

Érteni kell hozzá.

A mezőgazdaságban komoly tudás szükséges a természetről, a természet törvényeiről, az időjárásról, a földről, a föld minőségéről, gondozásáról, stb.

Nem olyan, hogy itt a kapa, hova vágjam.

Ugyanis akkor csak "flaszerparaszt" lehet belőled.

Tönkremegy a vállalkozásod.

Lehet, hogy többet keresel, de hogy "megélnél", ha marad rá időd.

A föld és a növények, állatok nem várnak. Nincs hétvége,

nincs vasárnap. Azokat gondozni kell. A kockázatot bele kell

kalkulálni: szárazság, klf. állatbetegségek, stb.

A mezőgazdaság az a természet törvényeibe illeszkedő rendszer.

Hatalmas tudást halmoztak fel a parasztok.

Nem könyvből tanulták, amit tudtak.

A tudósok is hozzájuk fordultak a növényekről, állatokról, madarakról, a meteorológiai megfigyelésekről gyűjteni.

2020. okt. 18. 14:07
 2/10 anonim ***** válasza:
2%
És ez miért állatok kategória? :D
2020. okt. 18. 14:07
 3/10 anonim ***** válasza:
98%
Talán azért "állatok" kategória, mert a mezőgazdaság és az állattartás egy cipőben járnak. Elválaszthatatlanok egymástól.
2020. okt. 18. 14:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Az állatok naponta kérnek enni, inni, ha tehenészet, naponta fejni kell őket... nincs hétvége, nincs piros betűs fizetett ünnep, napkeltétől napnyugtáig tart a műszak. És ha a tehén éjjel ellik és gond van, akkor éjjel hívod az állatorvost, és ott vagy a tehened mellett, mert... és a fő rizikó, hogy valami fertőző betegség elviszi az állományt... nagyon-nagyon figyelni kell minden egyes állat egészségére!

Ha növénytermesztés, adott ideje van a vetésnek, növényvédelmi munkáknak, szántásnak, aratásnak... és ha az időjárás nem kedvez, elviszi a fagy, vagy elmossa az eső, vagy éppen száraz időben kiszárad... pedig tisztességgel dolgoztál benne... és igen, bálázod a szénát, és felrakod a kocsira, és cipeled a zsákokat, és ülsz a traktoron, amelyik halálra rázza az ülepedet...

Meg lehet szokni egyiket is, másikat is, de hogy egyik percről a másikra rögtön fejest ugrani bele úgy, hogy minden elvégzendő munka terhe, és az intézni valók is egyedül rajtad legyen... ez nem fog menni. Évek kellenek ahhoz, hogy valaki annyira belerázódjon, hogy saját maga is intézni, csinálni tudja.

2020. okt. 18. 14:23
 5/10 anonim ***** válasza:
9%
Meglehet, hogy meg lehet.
2020. okt. 18. 14:46
 6/10 anonim ***** válasza:
73%
Miről van szó egész pontosan?
2020. okt. 18. 15:36
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem a nappal vagy a súlycipeléssel van a baj.

Hanem inkább az olyan dolgokkal, hogy ha nem vigyázol, a báláid ellopják/kivágják, s hasonlók...

Ráadásul a "szabadság" éles ellentéte.

Az irodában volt egy fix munkaidőd, meg szabadságod is. Azzal lehetett kalkulálni, mert ha hazaértél, azt csináltál, amit akarsz. De ha mezőgazdasággal foglalkozol, és 3 hétig süt a nap hétágra, akkor te 3 hétig fogsz szénát csinálni non-stop... A kaszálás nem úgy működik, hogy akkor megyünk, mikor kedvünk van. Ez meg másra is érvényes.

Amúgy nem értem a logikád. Nekem a szüleim tavasz óta eszik a fejemet, hogy menjek egyetemre, hogy kapjak valami irodai munkát, hogy jobb életem legyen. :D

19/L

2020. okt. 20. 15:34
 8/10 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok a kockázatokkal, hiszen az időjárás amely rendkivüli befolyással lehet a hozamra és hogy a jó évből elkell tenni a rosszabbra stb.

Illetve nagyon sokan belebuktak mert nincs tudásuk, de nekem olyan értelemben szerencsém van megtanulhatom mert szüleim 30 éve foglalkoznak ezzel.

Azt is tudom hogy elég kemény munka mert volt hogy segítenem kellett régebben és utána minden porcikám fájt(de ez pár alkalom volt) annyira nem voltam hozzászokva és tavasztól őszig folyamatos figyelmet munkát igényel.

Nem gondoltam régebben hogy valaha is csinálni akarom, de egy ideje hirtelen előtört bennem az érzés hogy ezt szeretném mégis. Valahogy az egész rendkivül vonzóvá vált ahogy megtapasztaltam ezt az úgynevezett "szabad" irodai létet. Bármilyen munka is de alkalmazottként nem lehet kikerülni az embereket, sosem a munka fáraszt le hanem a munkatársak a folyamatos társalgás a sok ember, nincs nyugalmam. Hiába 8 óra utána hiába utána egész nap az enyém, de nem érzem jól magam. Egyrészt nem keresek jól másrészt sosem lehet nyugalmam amig igy kell élnem.

De viszont ez olyan lenne amit csinálhatok egyedül is bár nehéz de sokan vannak akik megoldják, viszont annál boldogabb dolgot el sem tudok képzelni hogy én egyedül dolgozhatok, nem kell emberek között lennem állandóan, az a nyugalom mindent megér nekem, ráébredtem, ha egyedül is dolgozom egész nap nem bánom, annyira idilinek érzem hogy nem tudtam mit akarok de megtaláltam élettapasztalat alapján mindig is erre vágytam.

Viszont nyilván félek is hogy képes vagyok e kemény fizikai munkára ahol nincs megállás mert csinálni kell amikor eljött az ideje nincs mese reggeltől estig stb.

2020. okt. 20. 20:43
 9/10 anonim ***** válasza:
63%
Újra megkérdezem, hogy miről van szó egész pontosan?
2020. okt. 21. 07:30
 10/10 anonim ***** válasza:
??
2020. okt. 22. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!