Milyen juh-ot érdemes választani, itthoni éghajlaton, ha a fő szempont a hústermelés? A juh (birka) hús milyen? Ha legelőm van, akkor érdemes a disznó helyett juhot tartani a hús miatt? Mondjuk a disznózsírt nem tudom mivel lehet kiváltani. Ötletek?
Magyar merino. De alapvetően hármas hasznosítású.
A birka hús íze erősebb karakteresebb ízű.
Pl. Liba vagy kacsazsírral de az jóval kevesebb mint egy disznó zsírja.
Tudomásom szerint a juh-tartás esetén eléggé sok szabálynak, kötelezettségnek kell megfelelni. Bár azt nem tudom, hogy van-e valami mennyiségi kötöttség. Akit én ismerek, elmondása szerint minden juh fülébe fülszám kell, minden birkával el kell számolni, nem lehet csak úgy szabadon levágni, adni-venni, és valami Juhtenyésztők Egyesületébe kell belépni... mielőtt belevágsz, jobb érdeklődni, no meg az sem mindegy, hogy milyen nagyban akarod csinálni.
Ha nem túl nagy a terület, inkább ajáld fel valakinek legeltetésre, vagy bérbe, esetleg lekaszálja róla füvet, szénát, valami szerény díjazás ellenében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!