Milyen állat viheti el fényes nappal úgy a tyúkjaimat, hogy egyetlen nyom sem marad utána?
A nyest, menyét, görény éjszakai ragadozók!
Macska nagy tyúkot nem visz el. Róka bemerészkedhet nappal is, ha nincs kutya.
Nem tudom lakóhelyed felé milyen kígyó lehet? DE a sikló több faj él és azok le tudnak nyelni egy tyúkot. Van-e közelben széna, szalmakazal, vagy farakás, egy jó búvóhely?
A menyétnek, nyestnek jellegzetes az ürüléke, akkor azt látni kellett volna!
Az itt felsorolt állatok mindegyike védett!
11.
Ilyen sok hülyeséget miért kell leírni?
Sorolom a hülyeségeket;
A sikló le tud nyelni egy tyúkot.
Maximum egy csibét.
Az itt felsorolt állatok mindegyike védett.
Csak a sikló és a menyét védett. Sem a róka, sem a nyest, sem a görény nem védett Magyarországon.
Remélem megfelel mindenkinek a válaszom.
A kérdező nem írta, hogy 1,5 kg-os, vagy 8 kg-os tyúkról van-e szó. Mivel sokféle sikló él hazánkban, bizony simán megeszi, lenyeli a kisebb emlősöket, madarakat, (tyúkokat). Természetesen, van olyan sikló is, amely csak kisebb állatokkal tud megbirkózni.
Mivel fogalmunk sincs róla, hogy mivel állunk szemben, így csak a "homályban" tapogatózunk.
A nyest állománya stabil, eszmei értéke nincs, de irtása TILOS! Ha tetemet találunk, elvileg azt is be kell jelenteni. Amennyiben az állatorvos dúvadnak minősíti, irtható, de be kell jelenti. Ez vonatkozik a rókára is!
Ha az emberek önhatalmúlag ölhetnék ezeket a ragadozókat akkor gyorsan kipusztulnának és nem lenne stabil az állományuk!
A nyestről biztos, hogy ez a jogszabály van életben, mert környékünkre befészkelte magát. A jövő héten jönnek az önkormányzattól megvizsgálni és ők intézkednek a befogásáról.
8 kg-os tyúk? Hol?
Még a másfél kilósat sem tudja lenyelni, maximum a csibét. Madarakkal, madárfiókákkal táplálkoznak. Egy seregély akkora, mint egy 2-3 hetes csibe.
Tehát sikló tyúkot nem tud megenni.
Ami nem védett, az vadászható.
Tehát újfent hülyeséget írtál, ez az állatorvosos dolog meg nevetséges.
Senki nem mondta, hogy az emberek önhatalmúlag ölhetik meg a ragadozókat. De a vadászok lőhetik őket.
S megnyugtatlak, a róka és a nyest egész évben vadászható, a görény pedig július 1-től február utolsó napjáig.
Amiben valaki nem biztos, arról minek alkot véleményt?
Köszönettel vettem a kioktatását.
Képzelje el, nekem van 8! sőt még több kg-os tyúkom is! Fajta kérdése!
Ami Önnek nevetséges, az az életben valós!
Olvasgasson még egy kicsit, "nyest: védett, eszmei értéke nincs, állománya stabil!"
Legyen igaza, nem folytatom tovább a "hülyeségeket" majd írja Ön helyettem.
Melyik az a tyúkfajta, ami 8 kg? Ez érdekel.
Hol lehet azt olvasni, hogy a nyest védett?
Én szívesen idelinkelem a vadászati törvényt, ami alátámasztja, hogy igaz, amit írtam.
Hülyeségeket, hazugságokat írsz, ezt megcáfolom, s még neked áll feljebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!