Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Fel lehet jelenteni az állatai...

Fel lehet jelenteni az állatai miatt?

Figyelt kérdés

A szomszédom rengeteg kecskét, libát, tyúkot, stb állatokat tart. Van 4 kutyája 1,5 méteres láncokon.

A trágyájukat a kerítésemnek dőltve tárolják.

Az állatok szaga, a trágya szag átjárja az egész utcát, elviselhetetlen.

Az önkormányzat leszrja az egészet, nem foglalkoznak vele.

Hol lehetne ezeket feljelenteni?

Nem kell ilyen mértékű állattartáshoz engedély, vagy legalább a szomszédoknak nincs beleszólása?

A trágyát sem túl szabályos szerintem így tárolni, és elég fertőzés veszélyes

2020. márc. 29. 14:50
1 2 3
 11/21 Platypus ***** válasza:
67%
Igaz, hogy ilyen általános mennyiségi korlátozás nincs és alkotmányosan nem is lehet, viszont elő van írva, hogy egy-egy adott állatnak mennyi a kötelező minimum hely. Ha tényleg annyira sok állatról van szó, akkor simán lehet, hogy üti ez is az állatvédelmi törvényt.
2020. márc. 29. 19:51
 12/21 anonim ***** válasza:
85%
Azt hogy atyúkjai ámenjenek hozzád,az nem megengedett törvényileg,illetve az meg hogy bejönnek,a kertedbe,a te engedélyed nélkül az birtokháborítas,shintén bünteti a törvény,bár énsem szeretem ha kivágják a fákat,de a te telked,azt csinálsz amit akarsz,vagy 5 pontban sértik a törvényt,úgyhogy mindenképp tégy feljelentést!
2020. márc. 29. 20:47
 13/21 Platypus ***** válasza:
82%
Szerintem a kérdezőék a tüzelőt hasogatják, nem a saját fáikat irtják rendszeresen.
2020. márc. 29. 21:03
 14/21 anonim ***** válasza:
82%

Amikor számonkérted a gomba miatt, mit mondott?

Elvileg most már úgy van, hogy annak kell kerítést csináltatni, akinek fontos.

Tehát ha az övé a kerítés, kérj engedélyt a lebontásra, és csinálj egy normálisat!

2020. márc. 29. 23:07
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
13-as: remélem igazad van.
2020. márc. 29. 23:18
 16/21 A kérdező kommentje:

Évekig nem lakták korábban ezt a házat. A szomszéd sajátjaként kezelte, szüretelte a gyümölcsöket, főzte a páleszt belőlük, stb. Az állatait itt legeltette. Ez neki jó kis pénz kiesés, hogy már nem jöhet át. A tyúkoknak is csinálni kell most helyet, meg kaját venni nekik. Hallottam ma reggel erről is ordibáltak. "Nem férnek tőlük".

Venni fogok térfigyelő kamerát, persze csak a saját kertemet figyelem vele, ha átjárnak megint akkor lesz bizonyíték és megy a feljelentés.

A gomba témát tagadták, de rám se mertek nézni. Látszott hogy hazudnak, korábbi beszélgetéskor azt is mondták milyen finomak ezek a gombák, mindig fel szokták szedni és megeszik.

A fák amiket kivágtam a másik kerítés határán voltak, átlógtak a másik szomszédba, az autó beállót is eltorlaszolták. Volt 1-2 beteg gyümölcsfa is. De amúgy az összes fát kivághatom különösebb ok nélkül. Az én kertem.

Nem ezzel tüzelek, ingyen elvihetőnek feltettem már netre, jönnek is érte majd.

Konvektoros fűtésű a házam.

Amikor vágtam a fát, ez a másik szomszéd is vágta a kertjében (nem az állatosok), pár házzal lentebb meg tüzelték a gallyakat. Tehát nem csak én voltam aktív.

2020. márc. 30. 07:25
 17/21 anonim ***** válasza:
42%

Kivághatod a fákat a saját telkeden?

[link]

Téged is fel lehet jelenteni.

2020. márc. 30. 23:18
 18/21 anonim ***** válasza:
60%

Utálom , ha, miután megvesznek telkeket, az az első, hogy minden növényt kiírtanak, ezzel elpusztítanak akár madár fészkeket, hasznos rovarokat.

Aztán jön a betonozás, térkövezés...Aztán a sírás, hogy itt a klímaváltozás. Az ilyen éljen panelben, az való neki.

Nem a kérdezőnek szólt, de neki is , ha azt hiszi, hogy az összes fát kivághatja a telkén.

2020. márc. 30. 23:22
 19/21 anonim ***** válasza:
67%

Szép is lenne, ha valakit azért büntetnek meg, mert saját telkén kivágja a saját fáját.

Ez nem Budapest, ott elhiszem, hogy megbüntetnek érte.

2020. márc. 31. 13:27
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy de engedély kell hozzá hogy a saját telkeden is kivághasd a fát. Csak senkit nem érdekel az ilyesmi így szinte sosincs belőle baj.
2020. ápr. 1. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!