Van aki csak olyan eredetü húst eszik meg amít maga nevel vág le? Mit neveltek? Kort és nemet is írjatok.
Hát...én nem,de apám igen. El is mesélte egyszer szerencse hogy még emlékszem
Disznókat neveltek és vágták le általában szalcsit csináltak.
A bolti húsok, az a csomagolt /nem emlékszem a márkájára,de még ma is reklámozzák/ 92% hústartalmú...de mi a maradék 8%? Mert állítólag minden mentes...
Gyerekkoromban mamáék, mi is tartottunk csirkét, kacsát. Mi neveltük, mi is vágtuk le. Azért más a csirke húsa, mint a bolti. De pl a tojás is tök más, mint a bolti!
Persze, ma már én is boltban veszem a többségét, de ha tehetem, piacon. Valahogy nem annyira műanyag, mint a bedobozolt cuccok.
Gyerekkoromban mindig tartottunk tyúkokat, disznót, és azokat ettük. Ma már csak évente 1x vágunk disznót, azt is a szomszédtól vesszük, nem saját nevelés.
Vásárolni hentesnél szoktam, ott szedik szétfele frissen a még meleg féldisznókat. Amit persze ki tudja, min neveltek fel, de mégse vákuumcsomagolt meg feldolgozott hús. Előre csomagolt "tálcás" húst nem vennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!