Hogyan szoktátok hűteni az akvárium vizét?
Figyelt kérdés
Nem árt a halaknak ha jeget teszek bele?
Nem fáznak meg?
2010. júl. 11. 10:06
1/10 anonim válasza:
Hűteni? Ilyen meleg nyarakon annyit csináltam, hogy kihúztam az akvárium fűtőt, a halak pedig vígan éltek! Hány fokos a víz, hogy hűteni szeretnéd?
3/10 anonim válasza:
Nálunk nincs akváriumi fűtő, és így 28-30 C°-os nyáron. Nekem az akvarisztikába azt javasolták, hogy tegyek jeget egy ilyen uzsiszacsiba, csomózzam össze és tegyem be a halaknak. Ezzel csak az a baj, hogy hamar elolvad a jég, gyakran kell cserélni.
4/10 anonim válasza:
Én egy 2 literes flakonban szoktam vizet lefagyasztani és naponta 1szer-2szer betenni az akváriumba, 70 literes és így 26 fok körül szokta tartani (amúgy 30 fok körüli lenne).
6/10 anonim válasza:
Nekem a 112literes akváriumom 30fokra melegszik fel.Én is pc ventillátorral hűtök. 2 etetőnyílásom van,az egyikbe szív a ventillátor(azaz kifle fúj) a másik pedig befele fój az akváriumba,és ahogy segited a párolgást lejjebbmegy a hőmérséklet.
7/10 anonim válasza:
Aranyhal nem szereti a nagyon meleg vizet, ráadásul minél melegebb a víz annál kevesebb oxigént tud megkötni, így meg is fulladhatnak. Az én 54 literes aksim a tetőtérben van, 30 fokos lett fűtő nélkül persze nyáron és naponta tettem bele egy tálca jégkockát és ment a levegőztető, vagy kivettem egy kancsónyi vizet és jéghideg csapvízzel pótoltam, de ez keveset vitt le.
8/10 anonim válasza:
A jégkocka és a kancsó víz nagyon rossz ötletek. Nem ajánlom. A hűtőventi és a palackos jég viszont jó.
9/10 anonim válasza:
Én folyékony nitrogént töltenék uzsonnás zacskóba... :D Na jó, félretéve a viccet, szóval olvastam feljebb, hogy az aranyhalak nem szeretik a meleg vizet, mert kevés oxigént tudnak megkötni... lehet emiatt az, hogy mint az őrültek cuppognak 0-24-ig a víz felszínén? Éhesnek nem éhesek, az tuti, csak épp nem tudom mi lehet a gond :-(
10/10 Doruss válasza:
Az én akváriumom normális esetben 22-25 fok között van, ilyen melegbe meg harminc fokos. Semmi bajuk nem lesz tőle, de én sokaktül hallottam már azt, hogy nejlonzacsiba becsomagolva, bekötve tegyek be pár jégkockát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!