Garnéla akvárium, segítesz?
Sziasztok! Szeretnék nagyon egy garnélás akváriumot, viszont még sosem volt akváriumom. Az alábbiakat néztem ki:
- akvárium és felszerelés: [link]
- táptalaj, aljzat: [link]
-fedő réteg: [link] vagy [link]
-növény: jávai moha, mit javasoltok még mellé?
-fa: [link] szerintetek ennek a mérete megfelelő az akvárium méretéhez?
-dekor kövek
Ha van valami tanácsod vagy valami nem jó szívesen veszem. Egyébkét neocaridina garnélát szeretnék azon belül is Blue dream vagy Yellow fire Neon fajtát.
Na szóval....
1. Ami első ránézésre is szemet szúr, az az hogy 3 különböző weblapot jelöltél meg. Ebből nem fogsz jól kijönni anyagilag. Szóval ha nem gond, akkor szűkíteném neked egy kicsit a kört.
2. A Neocaridina jó választás, egyszerű a tartásuk, csak ne sokkold őket hirtelen vízparaméter változással (erre akklimatizációkor figyelj).
3. Talaj. Ha nem akarsz a talajba ültetni, akkor hótt felesleges táptalajra költeni. Amúgy tökre el lehet lenni nélküle, a Greenaquának olyan lándzsás vízipáfrány, Anubias, Bucephalandra választéka van, amiért sokan ölni tudnának és őket sem kell földbe ültetni.
- [link]
- [link]
- [link]
4. Ha már talajánál tartottunk: JBL Sansibar homok, szerelmes vagyok a cuccba, számomra sokkal könnyebb takarítani, mint a nagyobb szemcseméretű talajokat. Amit a szűrő nem tud felszedni szmötyi, az megáll a tetején. A homokszemek viszonylag nehezek, takarításkor nem tudod kiszippantani őket. A süncsigáim szeretnek belemászni, szóval rendszeresen át van mozgatva azért.
5. Fa. Megnézném, hogy helyben mit árulnak. Ilyen szempontból gátlástalan vagyok, nemcsak centit szoktam vinni a boltba, hanem az akvárium 3 oldalát kivágva, összeragasztva, így bele tudom próbálni a dekort.
6. Ha már garnélakényeztetés, a két kinézett kajád vacak, bocs. Gabonaalapú, nagy mértékben tartalmaz hallisztet, mégcsak nem is közelít a természetet táplálékukhoz. Inkább ezt venném helyette: [link] összetevők itt: [link] A halaimnak Dennerle Complete Gourmet Menujét eszik, az is hallisztmentes, minél kevesebb fillerrel és nagyon szépen fejlődnek tőle.
7. Nem látom a vízkezelőt a listádon. Legalább egy Sera Aquatant illene beszerezni.
8. Ugyanaz a tudás szükséges a garnélákhoz is, mint a halakhoz. Egészséges víz = egészséges garnik, halacsok.
Köszönöm a választ. :)
Végül egy 20l aqua el nano akváriumot vettem, abban volt kompletten szűrő fűtő berendezés.
Most van a 4. Nap, JBL aljzatot választottam, jávai moha és gömbmoha van benne és egy harmadik aminek sajnos nem jut eszembe a neve.
Van benne fa,amire rárakram a jávai módját még úszik a víz tetején.
Egy nagyobb méretű kavics van benne.
A növények táplálásához Easy Life CO2-t ajánlottak,illetve egy ugyan ilyen márkájú növény tápot.
Egyenlőre mindent jónak találok, már amennyire értek hozzá (tényleg ez az első akvariumom). 3 hét múlva veszem bele a lakókat 5-6 darabot javasoltak.
Sajnos mire megnéztem a válaszod addigra megvettem egy JBL staple food.ot de mindenképp keresek akkor helyette mást.
Van amit esetleg nem jól csináltam vagy valami hasznos tipp?
Köszönöm előre is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!