Hogy hűtsem le az akvárium vizét?
Figyelt kérdés
2019. jún. 10. 14:20
1/12 anonim válasza:
Mi vizet teszünk egy műanyag palackba. Ezt lefagyasztjuk és utána etesszuk az akváriumba. Több palackot cserélgetni így
2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2019. jún. 10. 19:34
3/12 anonim válasza:
Ha nem szeretnél akvárium-klímára beruházni, akkor a fent említett megoldás teljesen megfelelő. A palack mérete függ az aki méretétől, illetve Archimedes törvénye értelmében le kell venni a palack térfogatának megfelelő mennyiségű vizet.
4/12 peca1000 válasza:
Klímával ( mobil vagy split), mert akkor a helyiség hűtésével az akvárium is hül, ha több aksi is van, akkor ők is hülnek.
5/12 Salx Narval válasza:
Számos lehetőség van egy akvárium hűtésére de én is a lakás "hűsen" tartását helyezném előtérbe, már csak a saját közérzetem érdekében is.:D Ha nincs klíma akkor sötétítők, szúnyoghálók felszerelésével és éjszakai szellőztetéssel. Az a tapasztalatom, hogy engem jobban megvisel a meleg mint a halaimat.:D Mi a konkrét helyzet nálatok, mekkora és milyen tetővel, szűréssel rendelkezik az akvárium, milyen halaid vannak? Ezeket jó volna megválaszolnod, hogy célirányosan kitalálhassuk a legjobb megoldást. Addig is a fent említett lakáshűtési módszert ajánlanám figyelmedbe.
6/12 A kérdező kommentje:
63literes 7 guppi, 1 algaevő és 1 páncélosharcsa.
Tetővilágítás van és már 30 fokos a víz de a halakat nem nagyon tudom hogy hogyan mutatják ki ha melegük van?
Szűrés 1 520l/h meg egy 300l/h van benne.
Klíma csak a másik szobában van de oda nem fér el az akvárium. A klímát meg nem tudom átvinni :D.
2019. jún. 12. 12:00
7/12 Salx Narval válasza:
A tetőbe szerelj egy kis ventilátort és fújasd el a hőt a csövekről. Szellőzőket is kellene csinálni, vagy ne zárd le teljesen a tetőt. Te látod, mit lehetne tenni a jó szellőzés érdekében. Esetleg a vízfelszínt is lehetne fodroztatni egy másik ventilátorral a jobb párolgás és hűtés érdekében, vagy a szűrő kiömlő nyílását emeld a víz fölé, ha van levegőztető, vagy esőztető most mindkettő mehet. Amúgy ez még nem okoz gondot nekik, feleslegesnek tartom jegelni. Mint ahogy már írtam, nappal árnyékolj, este szellőztess.
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Mindig árnyékolom. Van esőztetőm és levegőztetőm is. Akkor mostmár használom azt is.
2019. jún. 12. 15:48
9/12 Salx Narval válasza:
A megnyitott tető és a víz fodrozódása intenzív párolgást okoz, ez nem baj hiszen ez a cél ezáltal hűl a víz, viszont az elpárolgott vizet desztillált v halak tartására is alkalmas ioncserélt vízzel kellene pótolni különben túlkeményedik. A guppikat nem zavarná de a többi haladat igen.
10/12 Salx Narval válasza:
Nem tartozik ugyan a kérdéshez de ugye azt tudd, hogy a páncélosokat rajban kellene tartani az ancinak viszont kicsi az akváriumod. Ekkora akváriumban bővíteni és ideális körülményeket sem tudsz kialakítani minden halad számára. Az lenne a megoldás ha vásárolnál egy 100-literes akváriumot az algázónak és az 5-6 db páncélosnak. Lehetne melléjük kisebb esetleg közepes méretű dél-amerikai halakat telepítenél a felső ill középső részre és természetesen a vizet is az igényeikhez kellene igazítani. A guppik pedig simán belaknák a jelenlegi akváriumot, sőt a ritkításukról is gondoskodni kellene v csak hímeket kellene tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!