A harcsa tudtommal le tud nyelni egészben egy embert. Ez igaz?
Örülök, hogy utána olvastál, így legalább meglett a közös nevező :)
Ez a sugárzásflash honnan jön? Csernobil vadvilága?
Egyébként én maximum harcsatámadásról hallottam, amikor a fészkén lévő harcsát strandolók megközelítették, az pedig ha jól emlékszem az egyik strandoló vádliját kapta el megharapva azt, a félkör alakú horzsolás ottmaradt utána. De nyilván nem táplálkozási szándékkal tette.
Illetve van több harapásos kép is az interneten:
A harcsa megharap, ha az ürege közelébe mész, ez nem újdonság. Mint előzőleg írtam, sokan így fognak nagy harcsákat.
Honnan jön a sugárzás dolog? Biztosan láttátok a Godzilla című filmet. Egy tudós a földet ásta és gilisztákat keresett. A giliszták viszont hatalmasra nőttek, a normál méret sokszorosára. Nekem is volt hasonló tapasztalatom. Ugyanis a Duna-deltában horgásztunk és csalinak gilisztát kerestünk. Ez ugye nincs messze Csernobiltól. A sugárzás nem erős, de azért a szokványosnál sokkal több. Szóval gilisztát kerestem a barátomnak, aki horgászni szeretett volna pontyra vagy harcsára. A lényeg, hogy akkora giliszták voltak, mint a karom és kábé ujjnyi vastagok. Azt mondjuk gondoltam, hogy nem fogja a horogra tűzni, de poénnak beleraktam a csalis dobozba kettőt-hármat. A hatást persze el lehet képzelni. Végül fogott egy 3 kilós pontyot. Csak azért nem többet, mert eléggé undorodott a csalitól.
A sugárzás az embernek rákot okoz, vagyis rendellenes sejtburjánzást. Gondolom, a gilisztákra ez jól jön ki, inkább hatalmasra nőnek tőle. A halakra is igaz lehet, bár erre nemigazán láttam még bizonyítékot. Képen láttam akkora harcsát, mint egy bálna, de ugye oroszok csinálták, azok meg minden poénra kaphatóak. Nem tudom, hogy valós-e, de nem hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!