Barna foltok jelentek meg az akvárium uveg belsö részén. Mi lehet ez?
Figyelt kérdés
Tegnap vettem észre vízcserénél. Letöröltem ma máshol jelent meg. Reggel 7töl este 6-7 ig be van kapcsolva a fény. Próbálok ugy enni adni hogy ne maradjon nekikfelesleg. Részleges vízcsere van úgy 3 naponta. Szürő folyamatosan megy. 3guppi és 2 páncélos harcsa. 30l-ben. Van mű és igazi növény is. Akkor mi lehet a folt az üvegen és mitől lehet?2019. máj. 25. 09:23
3/4 A kérdező kommentje:
És mi okozhatja? Hogyan tudom megszüntetni?
2019. máj. 25. 10:19
4/4 anonim válasza:
Barna alga. Növények, tárgyak felső felületén nincs?
Lehet túl szilikátos a csapvíz. Ez egy kova moszat. Mennyi vizet cserélsz 3 naponta? 5 liternél többet ne cserélj.
Jó biológiai szűrés és fejlődő növényzet mellett magától el szokott tűnni.
Csak kell hozzá, hogy stabil legyen a vízminőség, és itt jön a képbe, amit sokan nem értenek, miért kell minimum 30 liter.
Hát azért, mert megszenvedsz a stabilitással.
Mióta üzemel az aksi? Újaknál ez általában gyakori. Ha több mint fél éves, akkor ahogy mondtam, biológiai szűrés és élő növényzet fejlesztése első sorban a járható út.
Ha friss az aksi, akkor adj még időt neki, elmúlhat még magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!