Az akvárium aljáról lepattant egy kis darab. Lehet javítani vagy cserére szorul?
Figyelt kérdés
A méret 220×45x55 12-es üveg. Nem olyan rég kaptuk, valószínüleg szállítás közben sérült. Ellenőriztük az oldalait is. Ott nincs gond. Köszi!2019. máj. 17. 09:59
1/9 anonim válasza:
Szia. Sajnos nem lehet ): ismeros helyzet. CSereld ki de ne arra a markara amelyik most van mert az gyenge!
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2019. máj. 17. 10:52
3/9 Salx Narval válasza:
Látni kellene de szerintem ha az aljáról lepattant egy kis darab akkor az javítható egy üveglap fel ill beragasztásával, úgy értem ,hogy a teljes felületre vagy kívül, vagy belül. Ezzel gyakorlatilag az új üveglap átveszi a terhelés egy részét és megerősíti az alját. Nem fontos 12-es üvegből vékonyabb is megteszi ide. Még egyszer mondom látni kellene mert korántsem biztos, hogy amit írtam az megoldás lehet minden sérülés esetén. Másik megoldás lehet a sérült üveglap teljes cseréje, biztosan olcsóbb mint egy új akvárium. Volt egy 150 literesem 8-as üvegből annál egy 1cm átmérőjű 2mm mély kagylós törés volt az alján, ez pl nem okozott problémát javítás nélkül sem. A repedések veszélyesebbek vagy az ennél mélyebb kagylós kitörések pláne hát és frontüveg esetében, az alja még a szerencsésebb eset.
5/9 A kérdező kommentje:
Itt látszik nagyjából mekkora darabka hiányzik. Remélem meg lehet nyitni :)
2019. máj. 18. 09:15
6/9 Salx Narval válasza:
Sajnálom, lehet, hogy rossz a látásom de én ebből a képből azt sem tudom kivenni, hogy hol az akvárium nemhogy a sérülést.:D Esetleg kérhetnék még egy két képet, vagy bejelölnéd, hogy mit kell nézni.:D
7/9 A kérdező kommentje:
Darabokra van szedve szállítás miatt, az alsó lap szélénél látszik, hogy vékonyabb az üveg :D
2019. máj. 19. 10:46
8/9 Salx Narval válasza:
Azt viszont láttam csak becsapott a közepénél lévő csavar, azt hittem az egy falap.:D Ezzel a sérüléssel én nyugodtan merném használni egy vastagabb polifoam alátéttel. Esetleg szilikonnal pótolható a hiányzó rész de igazából nincs jelentősége. Viszont ha már úgy is van szedve biztosabb lenne újat vágatni helyette. Feltétlen csinálj egy hetes vízpróbát az újraragasztás után, attól függetlenül, hogy új alja lesz vagy marad ez. Vízpróbánál peremig kell tölteni és lehetőleg ne a lakásban legyen.:D
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ :D
2019. máj. 20. 08:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!