Tudtok ajánlani fedett jó minőségü akváriumokat bettáknak?
Sajnos szettben nem létezik jó minőségű. Ha jót akarsz, mindent külön veszel meg. Úgy drágább lesz, de használhatóbb.
Néztem ezt a szettet, ha a 11 wattos csapos fénycső van a tetőben, akkor az nem annyira rossz.
Az a baj, hogy elég drágán lehet összerakni egy ilyen kis akváriumot , és választék sincs túl sok, hogy esztétikus is legyen.
Szóval én azt csinálnám a helyedben, hogy megvenném ezt a szettet, itt annyiba kerül, mint máshol csak a tető magában:
és vennék bele még egy szűrőt.
Vagy kidobod a gyárit, és veszel bele egy aránylag komolyabb szűrőt, vagy megtartod a gyárit, és veszel mellé még egy valami akármilyet, a 2 együtt elég lesz.
A gyári szűrő szivacsa olyan kicsi, hogy teljesen alkalmatlan értelmezhető mennyiségű baktériumnak, úgyhogy a biológiai szűrés az ezzel a szűrővel nem megoldott.
Kell hozzá még egy szűrő, és úgy állítani az áramlásukat, hogy gyengítsék egymást, vagy közvetlenül az üvegre irányítani, mert a betta nem szereti a nagy áramlást.
Árban és minőségben kb így járnál a legjobban.
Szia, azért nem tudok a privát kérdésre válaszolni, mert szinte semmi érdemit nem találtam róla. Annyi különbséget látok, hogy a csapos fénycső helyett beépített led van.
Hogy ez hány lumen, megél e alatta bármilyen növény, cserélhető e, vagy ha tönkremegy, akkor kuka az egész, arról semmit nem lehet tudni.
A fénycsöves változat 11 watt, anubiashoz meg gömbmohához elég, 1-2 növényt még talán lehet benne tartani, és ha tönkre megy, 1000 ft-ért veszel bele másik kompakt csövet.
A másik, ha jó látom akkor a fénycsöves az csak 3 mm es üvegből készül, a ledes meg 4-seből, nyilván nem kell magyarázni milyen gyenge egy 3 mm-es üveg. Szóval van ami mellette szól van ami ellene. A szűrő a ledesben is ugyanaz a hulladék. Nem tudom, melyiket venném meg. Én valószínűleg egyiket sem...
Hát ilyen kicsit 100% hogy nem, nagyobbat meg saját magam raknám össze, ár/érték arányban úgy jobbak ki lehet jönni.
Meg nagyobbra szívesebben költök, mert több benne a lehetőség. Ezért írtam a legelső verzióra, hogy ha ekkorát akarsz, jó az, csak kell bele még egy szűrő.
Ez így 21.000 ft.
De boltban is érdeklődhetsz, lehet hogy van pl olcsóbb aljzat kimérve.
Tető így sajnos nincs, pedig bettához kötelező. Ezt úgy tudod megoldani, hogy halasboltban veszel műanyag tetősínt, 2 oldalra, leméred mekkora üveg fér bele, és levágatod üvegessel. A sarkát le kell csapni a vezetékeknek.
Így lenne egy alkalmas szűrőd és olyan világításod, ami hiba esetén javítható, vagy cserélhető, és nem 15.000-ért cserélhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!