Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Állatkerti akváriumokról mi a...

Állatkerti akváriumokról mi a véleményetek? Esetleg van olyan amelyiket ajánlani tudnátok?

Figyelt kérdés
Sok állatkerti akváriumot láttam, fatörzsekkel, sziklákkal, sorvadó növényzettel,algákkal, túlzsúfolt egyedszámmal. Ezek nem ideiglenes állapotok mint a kereskedőknél.

2019. máj. 3. 09:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom hol láttál ilyeneket, én a pécsi állatkertben voltam, és az akvárium részleg volt a legjobb élmény számomra, gyönyörűek voltak az akváriumok, talán a sügéreknél éreztem kissé a zsúfoltságot, de nekik is hatalmas akváriumuk volt. Igaz, náluk inkább feketevizes akváriumok voltak, de pazar látvány volt ahogy felette a növényzet ki volt alakítva. A tengeri akváriumok is csodálatosak voltak, szerintem érdemes megnézni.
2019. máj. 3. 19:51
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem akarok negatív reklámot csinálni mert az állatkertek rentábilitása nagyon fontos. Tapasztalataim több objektumból merítettem.

Nem csak a Balaton meg az Országház alakítja az országképet, a túristák fele az állatkertekben kering.

Pécsiben még nem voltam, köszi a tippet.

A téma iránti közöny mindenesetre meglepett, ahoz képest amit a 30-literben tartott guppi tulajdonosai szoktak itt kapni.

2019. máj. 3. 21:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Egyébként érdekes hogy nem foglalkoznak vele, igen. Én régen voltam a tropikáriumban, még gyerekként, nyilván nem emlékszek már semmire csak hogy rengeteg tengeri élőlény volt, ráják, cápák, sok akvárium...viszont a pécsi most friss élmény, még nem is voltam egy hónapja se. Akvaristaként nagyon érdekelt (először nem is tudtam hogy van komolyabb ilyen részleg), és kellemes élmény is volt, mert talán ha egy halat láttam, aminek az egészségügyi állapota kivetnivalót hagyott maga után, de ilyen bárkinél előfordulhat. Szóval összességében itt, helyben elégedett voltam a látottakkal. Azonban nem zárja ki, hogy máshol nem szépek és egészségesek az akváriumok, sőt, ismerősöm volt olyan helyen ahol mutogatva a készített képeket szemmel látható volt a halak egészségtelensége, az akváriumok rossz állapota, de nem tudok arról nyilatkozni hogy hol volt, mert már nem emlékszek.
2019. máj. 3. 22:26
 4/6 A kérdező kommentje:

Én szúrtam el! Azt kellett volna írnom: Van 5-ponty, 16-kárász, 4-kecsege, 4-amúr kb. 2000-literes hidegvizi rendszerben. A nővények pusztulnak, az egész algásodik, mi lehet a baj.

Miután a helyi kommandó rámzúdul a szokásos tapintatával, közlöm hogy ez a helyzet a magyarországi állatkertekben. A nagy csönd csak ezután következett volna.

Ez egy közös ló aminek túrós az izéje. Kit érdekel egy Japán vagy Német túristán kívül, akik jártak Párizsban, Barszelónában, stb. és azokkal hasonlítanak minket össze.

2019. máj. 4. 08:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Igazad van, akkor biztos ugrottak volna mint állat. :D Szomorú az egész rendszer. Pécsett például nem volt hazai hidegvizes akvárium, csak trópusi halaik voltak.
2019. máj. 4. 14:56
 6/6 A kérdező kommentje:

Jól megcsinált biotóp,növényes hidegvizi rendszert kicsit nehezebb csinálni mint trópusit. Nem az aranyhalas, műnövényesre gondolok.

Lassúb az öntisztulása, nagyobb helyigénye, és az esetleg behurcolt paraziták is hazai pályán játszanak.

A Tropikárium kezdetben élen járt ebben, aztán lassan leromlott a fatörzs-szikla dekoros alapszintre. Mostanában nem voltam, a jelenlegi helyzetet nem ismerem. Sanos mindenhol azt tapasztalom hogy a hidegvizi dúsnövényzetű biotóp rendszert nem tartják tartósan magas szinten.

2019. máj. 4. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!