Guppit szeretnék tartani?
Én javasoltam a kérdező egy másik kérdésénél 4-5 db hím endler guppit.
Igaz, hogy ideálisabb lenne gerincteleneknek az akvárium, de ha semmiképpen nem lehet lebeszélni a halakról, akkor ez szerintem egy vállalható kompromisszum.
A hím endlerek abszolút nanohal méretű kategória, úgy nő 2-3 centisre, hogy a 2/3-a farok.
Én nem is olyan szigorú rajhal, tehát létszámban is vállalható, és a hímek értelem szerűen túlszaporodni se tudnak.
30 literben azért jópár ember tart sikerrel 6-8 fős nano rajt, egy 25 literes akva minden irányban 2 cm-rel kisebb ennél.
Tény, hogy mellényúlás volt ez a 25 liter, az is, hogy fenntarthatóbb lenne gerinctelenekkel, de én vállalom a véleményem, szerintem ez így még életképes lehet a hím endlerekkel.
Ha pl garnélákat nézem, amikből a leggyakoribb fajok elég gyors ütemben szaporodnak, ha az nincs kordában tartva, simán terhelik annyira a vizet, mint 5 db 2 cm-es hal.
Nem szokáson állatkínzást ajánlgatni, de ha ígyis úgyis lesz benne hal, akkor az is nagy eredmény, hogy a mollyktól eljutottunk idáig.
De ha hajlandó vagy lemondani a halakról, akkor gerinctelenek közt is nagyon szép érdekes állatokat, különleges csigákat, rákokat, garnélákat lehet találni, és azokkal benépesíteni az akvát.
Primitívebb állatok, nem stresszeli őket a 25 literes élettér szűkössége, és kisebb a vízterhelésük.
Ja, igen, és se a guppi, se más faj nem igénytelen!
Haltartók között vannak igénytelenek, a halak sosem azok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!