25 literes akváriumba elég ez vagy sok?
Ezeket akarom venni bele. Megy már hogy beálljon a víz csak a halak kellenek.
2 molli 2 platti 2 guppi algaevő páncélos harcsa almacsiga. Bújkáló meg faág.
Ha akarok még bele plusz növényt akkor azt bele tehetem mosás után bármikor?
Tényleg van egy ilyen törvény, hogy nem lehet tartani halat 30 liternél kevesebb vízbe, de ezzel nagyon kevesen foglalkoznak és nem is ellenőrzik és nyugodtan árulják az állatkereskedésben az akváriumokat és adják, hozzá nyugodt szívvel a halakat.
Az én 20 literes akváriumomban 4 db Otocinclus Affinis van. Semmi bajuk eszik a barna algát és hamarosan szaporodni is fognak.
Szerintem mehet bele még növény. Az én akimban hátul mindent beborít a növényzet egészen a feléig. Elöl pedig kis "pázsit" van. (Persze ez csak CO2-vel valósulhatott meg (aliexpress-ről rendeltem)).
-A 30 literes minimumot nem (csak) a törvény miatt kell betartani, hanem mert ez alatt nagyjából lehetetlen (pláne egy kezdőnek, aki mollyt akar belerakni, meg párosával akar tartani háremben tartandó halakat)
...szóval kb képtelenség benne stabil biológiai egyensúlyt fenntartani, legalábbis elég profinak kell hozzá lenni.
- Ezen kívül elég merész dolog összehasonlítani egy oto-t, ami egyébként se lakja be az akváriumot, mert kb 2 dimenzióban mozog, egy 4-szer akkora tömegű (és ezzel együtt vízterhelésű) minimum 100 litert igénylő mollyval. Enyhén szólva nem ugyanaz a kategória.
Kérdező, ehhez nem nagyon lehet mit hozzáfűzni, az említett halakat teljesen más környezetben és felállásban kell tartani. Ráadásul 3 elevenszülő faj... nem is értem, hogy ezt így hogy gondoltad !? 25 liter annyira kompromisszumos, annyira semmi lehetőséget nem kínál, hogy ajánlani se igazán tudok semmit.
Mondjuk 5-6 db hím (szigorúan csak hím!) endler guppit beletehetsz, nagyjából ilyesmi kaliberben kell gondolkozni. Bár a szűrésről nem esett szó, hogy az miféle, de kb ennyit tud viszonylagos biztonsággal az aksid, ha hozzá illő szűrése van.
De így is lesz dolgod vele, hogy stabilan tartsd a vízparamétereket.
Az ilyen mollykat, meg amiket mondtál meg nyugodtan el is felejtheted, ez nagyon nem az a súlycsoport.
Kedves kérdező én a 3-as vagyok. Szomorúan látom, hogy le mínuszoltak, ez már csak ilyen magyar mentalitás, nem kell vele foglalkozni :D
Itt ez a fazon, aki 5 gallonos (kb 19 liter) akváriumban tart halakat növényeket rákokat, szűrő nélkül.
https://www.youtube.com/watch?v=OLh-4Tzc-2M
Érdekes őt nem mínuszolják :)
Kedves 3-as! Ugye nem akarod ezzel a folyamatosan restaurált akváról készült videomontazzsal alátámasztani
téveszméidet? Csak azért húztalak fel mert engem is bosszantanak ezek a véreskezűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!