Mekkorának kell lennie minimum egy akváriumnak? Milyen halat ajánlotok?
Figyelt kérdés
Kezdő vagyok, szeretnék egy pár halat tartani. Találtam egy akváriumot ami igaz régi de nem tudom, hogy megfelelő lenne-e. Megközelítőleg 10 l alatti, téglatest alakú kb 8 l-es. Laikusként kicsinek találom. Nem szeretnék a halaknak sem rosszat, ezért kérdezlek benneteket.
Köszönöm szépen előre is!
2019. ápr. 7. 17:36
1/5 anonim válasza:
Törvényileg is 30 liter a minimum, de kezdőknek a 100 liter körüli ajánlott, mert ott ha elrontasz valamit akkor könnyebb kijavítani, nagyobbak a hibázási lehetőségek. Tehát ezzel ami neked van sajnos kezdeni nem tudsz semmit.
De mielőtt bárminek is nekiállnál olvasgass itt, mindent leírnak ami a kezdőknek kell: [link]
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséged, el fogom olvasni!
2019. ápr. 7. 17:53
3/5 Bubuka508 válasza:
Ez tényleg kicsi, nem halaknak való. Legfeljebb növényeket (azt sem túl sokat), meg néhány vízicsigát lehet ebben tartani, vagy esetleg más alsóbbrendű víziállatokat. 30-50 l-nél kisebbet ne üzemeltess halaknak, de előbb tényleg tanulmányozz könyveket. Az előbbi ajánlaton kívül van egypár régebbi munka is, amit érdemes átolvasni: Lányi-Wiesinger: Akvarisztika, Horn-Zsilinszky: Akvarisztika, Az akvarista kislexikona, Élet a víz tükre alatt. Ezekben találsz viszonylag igénytelenebb, ellenállóbb halfajokat is, amikkel kezdők is könnyen boldogulnak.
4/5 anonim válasza:
Fontos, hogy olvasgass minél többet, de ne ilyen háziállat magazint meg mit tudom én, hanem kifejezetten akvarisztikás témájú oldalt. 30 liter a minimum halnak, de nagyon nehéz tisztán tartani, illetve ha elrontasz valamit, akkor vége van. Jó minőségű legyen a szűrő, a világítás, a vizet ha tudod ellenőrizd le, és úgy kalibráld be, hogy a halaidnak megfelelő legyen. Vigyázz!! A szűrők gyári ajánlatai üres akváriumokra vonatkoznak, szóval ha azt írja, hogy 150-200l közötti akváriumba, akkor az jó 100 literbe, sok kezdő ezzel járja meg. Ha nem vagy biztos valamiben, naponta több kérdést tegyél ki. Az nem fáj senkinek, ha te kérdezel, a hibáid viszont fájnának a halaknak
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2019. ápr. 8. 06:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!