Az akváriumban a növényeimen ez az alga folyamatosan megjelenik. Szerintetek mi ez ellen a legjobb megoldás? Nem mindegyikre telepszik rá, de ha rátelepedett végigcsúnya lesz. Képek lent.
Szia!
Vegyél az akváriumba egy algaevő harcsát. Szerintem az le tudná enni róla. És az akvárium falát is tisztán tartja.
Én még azt se tudtam eldönteni, hogy ecsetalga (az elsőn annak látszik)
vagy valami barna moszat (a másodikon arra hasonlít).
Le tudod sepregetni a növényről, vagy még dörzsölésre se jön le?
Mennyi állat, milyen szűrő, mikor indítottad az aksit, milyen nehezen jön le az alga?
Milyen a világítás, (teljesítmény spektrum) mivel tápozol, hogy cserélsz vizet?
Ez jelenti a paramétereket.
Első körben az ecsetalgára keress rá, és az easy carbo-s / neomagnolos ellentámadásokra.
Persze ezek csak felületi kezelések, amíg fény/táp/növényzet/szűrés téren nincs egyensúly, addig akármikor visszajöhet, bármit is csinálsz vele.
Csak hát ezekhez tudni kéne a fenti dolgokat, hogy a kritikus pontokon változtatni lehessen, és az algásodás okára megoldást találni.
XD
Majd még néha benézünk egyesével feltenni ugyanazokat a kérdéseket, szűrésről, vízterhelésről, jövőhét szerdára csak lesz belőle valami! :D
:D
hát sok volt a kérdés elsőre :D. Ilyen szűrő van benne, kb 30 hal. rasbora és neon vegyesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!