Bettával milyen nálunk könnyen be szerezhető halat lehet tartani egy akváriumban?
Figyelt kérdés
2019. márc. 12. 22:36
11/27 EgriPeet válasza:
Le vagyok hurrogva, miközben a halálom jól vannak. Jól érzik magukat. Sikeresen megkaptam az állatkínzó jelzőt is, bár szerintem nem így van. Az akvárium felszereltségét és benépesítését több akvarisztával egyeztettem. Tudtommal 1 halnak 2liter szabad vízre van szüksége. Ez egy 80 literes akváriumban 40 halat jelent, nekem nincs annyi, sőt a harcsákat, algaevőket nem is kellene számítani, mert a felszínre mennek levegőért. Ezeket nem most találom ki, hanem nekem is így tanácsolták. Örülök, hogy ennyi profi akvariszta van itt. Csak, hogy magam is profiktól tanultam amit tudok. Sziasztok
12/27 anonim válasza:
Te végtelenül.buta vagy . Egy halra 2 liter... Ostoba fél nótás.. kivel egyeztettél a bolti eladóval? Madárnak nézett, látta H világtalan vagy , megveszel bármit...
13/27 anonim válasza:
Alganyalót nem kell számolni mert felmegy levegőért... Ritka nagy űr van a fejedben, gondolom arról nem hallottál H ammóniat "termelnek a halak". A tieid a saját piszkukban úsznak. Majd írj 1 hónap múlva, H hány pusztult el. De ne itt sírjál majd, kérjél tanácsot a profi ismerősdödtől aki hosszú távon működő akváriumot még képen se láthatott, te ostoba fajankó.
14/27 anonim válasza:
De ha nem lennél ilyen önelégült kis idióta, akkor beírtad.volna a Googleba, H aranyhal és 5 másodperc alatt kiderült volna H 200-250 litertől tartható. Nem beszélve arról hogy .a betta 28 fok felett érzi jól.magat az aranyhal pedig hűvösebb.vizben.. ezt nem mondta a profi ismerősöd? Te szerencsétlen niemand..
15/27 Meton válasza:
Össze ne verekedjetek. A halaknak tényleg elég 2 liter, de centiméterenként. Mondjuk egy 30 centis halnak 60 liter. Akárhogy nézem, ez orbitális hülyeség. Egy bettának talán elég 2 liter, de ez csak a vízben oldott oxigénre érvényes. Mivel jobbára amúgyis légköri oxigént lélegez, ezért ez nem is sokat számít. Ugyanakkor mozgástérre is szüksége van. A 80 literes akváriumban sok a mozgástér, de csak ha nem rakod tele bettákkal. Olyan halak lehetnek mellette, amik nem őrzik a területüket. Ezen kívül térre is szükség van, mert ha túl közel kerülnek egymáshoz, akkor folyamatosan verekedni fognak. Ha búvóhelyeket készítesz, akkor lecsökken a helyigény. Ha növényekkel jól telerakod az akváriumot, akkor talán 6-8 halat, lehetőleg labirintkopoltyúsokat, kábé betta méretűeket össze lehet hozni. Én megpróbálnám a kékgurámit vagy a gyöngygurámit is társítani, de tényleg az a biztos, ha hasonló méretűek.
16/27 EgriPeet válasza:
Köszönöm mindenkinek, hogy kultúráltan és válsztékosan reagált a hozzászólásomra. Akkora elszállt bunkó állatok vagytok, hogy az szavakkal nem kifejezhető. Én sem akváriummal a kezemben születtem bunkókáim. Szívesen meghallgatom a negatív kritikát és elfogadom ha hibáztam, de ha ekkora s*fej módon reagáltak, akkor inkább fojtsátok bele magatokat az aksikba. Idióták! Az ilyenektől vár az ember segítséget. Beszarás
17/27 anonim válasza:
Na meton is szórja a hülyeséget... Több buvohely több hal... A halak nagy része nem igényel buvóhelyet, ráadásul nem tanácsos más labirontkopoltyúst együtt tartani a bettaval. Jobb lett volna ha te se írtál volna...
18/27 anonim válasza:
Miért mástól varsz segítséget? Amikor az alap dolgokat se tudod? Először olvasni kellene és ami utána nem világos arra rákérdezni.. nem mástól várni a megoldást. Én amikor afrikai sügérekre váltottam nem mertem addig kérdezni a régi nagy tudású öregektől amíg az alapokat könyvekből , neten még nem szereztem... Te.is elvárnád, hogy könyvet írjanak írt neked az akvarisztikáról? Segítek írtak már párat róla, sokat forgasd. De az is elég lett volna ha bepotyögöd diszhal.info-ra a tartott kívánt fajokat, nem ilyen borzalom lenne az akváriumod...
19/27 Meton válasza:
Vitatkozhatnánk róla, ki ír hülyeségeket. Elismerem, sügereket tartani nem könnyű, de itt bettáról van szó, ami teljesen más műfaj. A könyvekben nem nagyon írnak semmit arről, hogy melyik halat mivel lehet társítani, a viselkedésükről pedig szinte semmit. A betta mellé sűrű növényzet kell, pontosan a búvóhelyek miatt. Növények nélkül lehetséges, hogy két bettát sem tehetnél egymás mellé. Azt viszont nem tudom, miért ne lehetne más labirinthalakkal társítani. Az azonos típusú halak jól megértik egymást, észreveszik a fenyegető magatartást egymáson. Voltak labirinthalaim, de fajtól függetlenül egyformán viselkedtek. Talán a paradicsomhallal volt gondom, csak nála nagyobbakat lehet mellé tenni. Mindenképpen fiatal halakat társíts, akkor még könnyebb összeszoktatni.
20/27 anonim válasza:
Két bettat semmiképpen nem ajánlatos együtt tartani ivaréres után, nőstényt sem, csak a szaporodás idejére viselik el egymást hosszú távon, MR agytröszt... Ha nem.tudod, H miért nem lehet együtt tartani labirontkopoltyúsokkal akkor nincs miről vitázni, dilettans vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!