Előző évben ástam egy kerti tavat és valahonnan települtek bele békák, nagyon örültünk neki, de a télen a tó befagyott és mind a 7 béka elpusztult ez miért van?
Előkerültek, nagy a valószínűsége, hogy végük van.
Kis kerti tavaknál illik léket vágni. Lassan, de télen is van a vízben bomlás. A gázoknak el kell távozni és jó, ha kerül a vízbe levegő, vagy is oxigén. Három éve volt a nagyobb tél, nekem akkor is végig működött a szökőkút és megy levegőztető is.
Ami jó hír, ha el is pusztulnak, jön helyettük másik.
Nekem első évben egy volt, következőben 4. Múlt nyáron már volt kb 1000 szaporulat. Százasával hordtam egy távolabbi nagy tóba.
Én úgy tudom, a békák mélyen beássák magukat az iszapba, így nem fagynak meg, levegőt meg a nem befagyott tóból nyernek..
Gondolom nálatok nincs se mély iszap és a tó vize sem tudott frissülni, mert be volt fagyva. Szerintem a békáknak annyi, de azért még várj vele egy hetet.
7.20
"Mondjuk az furcsa, hogy nem indultak bomlásnak,"
Nincs benne semmi furcsa. Nálam nyáron pusztult 3-4. Nem volt időm kiszedni, csak két hét múlva és még mindig egyben voltak az alján. Ennyi idő alatt, egy elpusztult hal, már jóformán el is tűnik.
Az igaz, most még az iszapban kellene lenniük.
Nem vagyok békológus de ha jól tudom csak a varangyok képesek talajban áttelelni, az unkák, kecskebékák stb. nem. Tavasszal az erdőből szaporodni jönnek, ahoz minden kétéltűnek kell a víz.
Miért fagy meg az egynyaras kacsa ha eteti valaki?
Mert amíg van kaja addig nem indul el délre, a jég éjszaka támad. A békák, hüllők, halak lefelé menekülnek a hideg elől nem kifelé. Az állatok túlélését ösztönök vezérlik nem tudatos tervezésen alapul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!