Még jó a manado?
Figyelt kérdés
Kb tavaly márciusban vettem jbl manadot. Ilyen szeptember körűl leengedtem az akvàriumot és eltettem a manadot. 1 hónapon belül újra akarom inditani az akváriumot és ahhoz a manadot használhatom?2019. febr. 9. 17:08
1/6 Skid05 válasza:
Pár hónap alatt nem koszolódhatott el annyira. Akár ha még eltevés előtt nem is mostad el, nem lehet benn annyi szennyeződés, de nyilván pár hétre beáztatod néhány cserevízben az nem fog megártani. Ha frissen elmostad akkor extra előkészület nem kell, de pár napra akkor is víz alá tenném, hogy megszívja magát.
2/6 A kérdező kommentje:
Koszonom!
2019. febr. 9. 17:53
3/6 bsoft válasza:
Minden gond nélkül újrahasználható. Ha nem mostad át előtte akkor érdemes a mulmot kiáztatni és kimosni belőle. Illetve ha volt valami betegség vagy betegséggyanú az előző akváriumba akkor pedig sütőbe fertőtlenítsd.
4/6 A kérdező kommentje:
Koszonom :)
2019. febr. 10. 10:12
5/6 anonim válasza:
meg jo, talaj nem lesz baka max kevesebb tapanyag van benne mint elso beteveskor
ui: ne hasznalj manadot, ada talajon kivul mas nem naon letezik, egy gyonyoru aksinal
6/6 bsoft válasza:
#5 manadóba amúgy sincs tápanyag szóval ez nem jelent gondot.
Az amazonia tényleg egy nagyon jó talaj de aktív talaj révén nagy gondot is okozhat (vízlágyítás, ammónia eregetés) manadoval is rengeteg gyönyörű akváriumot csinálnak. Manadó kb a low tech akvakertészet gerince, amazónia inkább hightech vonalon piacvezető és hightech nélkül felesleges és veszélyes is. Ez kb olyan mint az ADA vs TF táp, mindegyik kiváló termék a maga kategóriájában de másra van kiélezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!