Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Aksiba fekete bazaltkövet...

Balorien kérdése:

Aksiba fekete bazaltkövet tettem egy órás mosás után is ködössé tette a vizet, ezt szűrő képes e eltüntetni?

Figyelt kérdés

Eddig csak csigáknak szántam az aksit, őket kiszedtem és vissza helyeztem nem tűnik úgy h zavarná őket a zavaros víz,

kérdés az lenne, hogy a zavarosságot a szűrű gyakoribb vizcsere melett képes lesz e megoldani és ez ártalmas e a halaknak?

2019. febr. 6. 18:04
 1/5 Skid05 ***** válasza:
Bármi eddig nem ázott, újonnan behelyezett dekor elem (fák, kövek), friss talaj, új üveg, friss csapvíz hozzájárul a víz kezdeti ködös/tejszerű elváltozásához. A magasabb szerves anyag tartalom táptalaj az egysejtűeknek. Ez indítás után jellemzően magától eltűnik a rendszer (többek közt a szűrő) fokozatos beérésével. Természetesen – nem ismerve egyéb körülményeket – egy frissen feltöltött akváriumnak kell az a 4 hét mire lépésenként terhelhető lesz gerincesekkel. Ha alaposan gyökérkefézted, kapott némi forró vizet és nem volt szennyezett (olaj elsősorban, egyéb vegyszerek) akkor nagyot nem kockáztatsz.
2019. febr. 6. 19:28
 2/5 A kérdező kommentje:
víz már hetek óta áll és volt is indito folyadékozv asmég msot is kap néha picit lassan kezd javulni halakat bele tettem (2 törpe gurámi, 3 törpe páncélosharcsa) jó étvágyuak jó kedvűek szóval ugy tünik mnidek okés.
2019. febr. 6. 20:24
 3/5 Bamboocha466 ***** válasza:

Hogyha a viz csak ugy önmagában állt, az nem sokat számit.

A 3-5 hetes bejáratási idő alatt elsösorban a szürönek kell megérnié, és nem a viznek.

Elhamarkodtad a halak betelepitését.

Tudod, hogy hogyan zajlik a vizcsere, illetve a szürö tisztitás?

2019. febr. 7. 00:11
 4/5 Salx Narval ***** válasza:
Valami rittyó lehetett az akvárium alján mert a mosott bazaltól nem lehet zavaros a víz. A szűrő kevésbé a részleges vízcserék inkább megszüntetik ill leülepedik a bazalt közé. Én a bacikultúrában gyakran használt zeolitporra gyanakszom, ezt verhetted fel amikor beleraktad a bazaltot. Sajnos elég rossz választás csigákhoz és a talajlakó halakhoz is hacsak nem koptatott bazalt, vagy bazalthomok. A növényeket is ültetőtálba tedd mert ez egy steril közeg.
2019. febr. 7. 15:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat 1-2 ap után teljesen kitisztult halak élvezik a környezetet!
2019. febr. 8. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!