Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit lehet tenni ha zavaros a víz?

Mit lehet tenni ha zavaros a víz?

Figyelt kérdés
3 hete indítottam az új akváriumot. Pár napja zavaros tejszerű a víz. Tegnap tettem új szürőt: Eihem classic 250 gyári töltet. Van egy Serafil 60 belső biológiai szűrő rásegítésképp. Pár neonhal és két tisztogatóhal és egy királyteki lakik benne.(6cm) az aljzat folyami homok, van benne 3 növény ültetve. Vízcserénél csapvíz előkezelve.tettem indító baci kultúrát. Az akva mérete 80×30x40 70 liter víz van benne. A világítás odyssey dual pro uvb fénycsövel és növénynek való fénycsővel illetve melegítő lámpa. Kószi a segítséget!
2019. febr. 2. 09:17
1 2 3
 11/21 Bamboocha466 ***** válasza:
100%

A vizben valószínűleg elszaporodtak az ún. Infuzóriumok. Ez azért van, mert tul sok a bomlástermék a vízben.

Ez a halaknak és a teknősnek is nagyon rossz.

Hogyha az ällatok a megszokottol elteröen mozognak vagy viselkednek az mär nagyon rossz jel. Feltünt esetleg hogy pipälnak/rangatoznak/dörgölöznek/etc? Ne adj isten, észlelhető piros kopoltyu vagy foltok, bolyhok, pontocskäk a halakon?

Amig a bekanak nem tudsz megfelelöbb helyet keriteni, addig végezz sokkal több vizcserét, legyel nagyon körültekintő az etetést illetöen (tehat ne etess tul).

Az infuzóriumok kiirtasara talan a legbiztonsagosabb az uv lampa, de sokan teljes restartot csinalnak (ami utäna egy kellemes härom hetes elfoglaltsägot eredmenyez, mert ezzel kiirtodik az összes nitrifikälo bakterium).

2019. febr. 3. 08:28
 12/21 Bamboocha466 ***** válasza:
100%

Újra ätolvastam a feltett kérdés alatti kiegészítő szöveget, mely ket gondoltat fogalnaztatott neg velem.

1) häny fokos a víz? 26-27°C felett sok folyamat felgyorsul a vizben, peldaul a bomlástermékek is gyorsabban rohadnak.

2) a folyami homok nem a legalkalmasabb a növenyek szämära. A legtöbb vizi növeny gyökere " megfullad" ilyen sürü közegben.

2019. febr. 3. 08:33
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

"Kötekedés helyett inkább segítséget vártam."

Nem tudom visszaforgatni az időt, meg nem történté tenni a dolgokat. De elég egyértelműen rávilágítottam a problémára, csak az a baj, hogy erre a megelőzés a megoldás.

"Talan úgy születtél, hogy mindent tudsz?"

Senki nem úgy születik, és mindent senki nem tud, pont ezért van az a szokásom, hogy mielőtt belevágok valamibe, tájékozódom, hogy legalább alapvető hibákat ne ejtsek.

"Kérdezés és tanács nélkül hogy tanul az ember?"

Utólag? Hát leginkább életeket kockáztatva. Az is egy módszer, de azt el kell fogadnod, hogy ha ezt a módszert választod, lesznek, akiknek nem fog tetszeni.

2019. febr. 3. 10:59
 14/21 A kérdező kommentje:
A víz 25 fokos. Azt hiszem megvan a probléma. Hal túletetés. A halak nem viselkednek másképp, növényt próbálok úgy beszerezni hogy kötözni kelljen a fára, köveket nem tudok rakni mert a teknős megeheti és bélelzáródást okozhat. Idővel ha megnő a teki tervbe van egy 400 literes aksi, a 100 literest ajánlották tanuló akváriumnak kb 1 évig elég lesz a tekinek. Nagyon szépen köszönöm a segítséget :)
2019. febr. 3. 11:00
 15/21 anonim ***** válasza:
51%
Nem úgy, születtem H mindne tudok, de tudatlanul, felelőtlenül nem veszek élőlényt, előtte szoktam kicsit olvasgatni a témában...
2019. febr. 3. 11:21
 16/21 A kérdező kommentje:
Nahát sajnálom hogy nem sikerülhet minden elsőre. A teknőst nem vettem hanem egy irodából hoztam el szerencsétlent mert egy pici lavórban volt tartva fűtés és lámpa nélkül. A szemei be voltak gyulladva amíg helyrejött beszereztem egy akváriumot amit halakkal együtt vettem. A halak 90% át elajándékoztam. Igaz a legtöbbet a teknős tartásról olvastam. Ha nem olvastam volna honnan tudom h milyen szűrő kell lámpa stb? Csak annyi hogy nem számoltam ezzel a problémával. Ezért kérek segítséget. Nem kell megkövezni
2019. febr. 3. 11:36
 17/21 anonim ***** válasza:

Le lehetett volna ezeket írni a legelejétől kezdve, nem most utólag mentegetőzni, persze hogy mindenki vádaskodott, mert ezeket az információkat nem osztottad meg velünk. Utólag most te is mondhatod, már mindenki véleményt alkotott a meglévő infók alapján.

Minél előbb szerezz be egy nagyobb akváriumot, mert csak ismételni tudom magam, hogy teknőst és halakat nem lehet eredményesen együtt tartani.

2019. febr. 3. 11:43
 18/21 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam, hogy fontosak ezek az adatok, ez az én hibám. Természetesen lesz nagyobb akvárium mint fennebb irtam. :)
2019. febr. 3. 11:51
 19/21 anonim ***** válasza:

És hogy tervezed a továbbiakban? Mármint abba nem együtt akarod rakni a tekit már a halakkal, ugye? Kelleni fog egy akkora akváriumhoz már egy nagyon erős külső szűrő is.

[link] ezen az oldalon nagyon sok mindent megtanulhatsz, nekem néha a mai napig hasznos infóforrás.

2019. febr. 3. 12:26
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszi. Nem lesz hal, max csiga, garni élő eleségnek.
2019. febr. 3. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!