Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » S. O. S. áttelepíthetem a...

S. O. S. áttelepíthetem a halakat egy pár órája beüzemelt, Sera pond filter biostart-tal kezelt akváriumba?

Figyelt kérdés

1 hete szürkés, opál a víz, talán túletettem őket de rengeteg guppi a lakó, volt ilyenre példa de az másnap harmad napra megoldódott, miután visszavettem az etetésből.

Napi 10-15 hal pusztul el, bekapcsoltam az UVC-t ami az infuzóriát is elvileg elpusztítja, adagoltam a heti vízkezelő adagot os de semmi javulás, sőt...2 napig tápot sem kaptak , mérséklődött a hullás, tegnap etettem mára 2x annyi pusztult el pedig minimálisan adtam nekik. A táp is direkt más fajta, a szűrő is pucolva lett nem rég. Munka miatt hétközben, sajnos low-tech akvát nincs időm újra indítani. De most előkapartam egy régi akvát, kimostam, feltöltöttem , másik szűrőt raktam bele, biostartoztam, és szellőztetem 2 órája durván, guppik vannak már csak, mehetnek át még 2 óra múlva?

2019. jan. 21. 18:16
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Át teheted őket. Semmi jelentősége nincs.
2019. jan. 21. 18:27
 2/20 anonim ***** válasza:

...napi 15 hal

Hány napon keresztül?

Hány hal volt eredetileg, hány literben, milyen szűréssel?

Mit jelent pontosan a szűrőpucolás?

2019. jan. 21. 18:32
 3/20 anonim válasza:
Túletetés ilyen hirtelen és drasztikus pusztulást nem okoz, simán azt gondolnám, hogy valaki beleöntött valami vegyszert, pl hipót.
2019. jan. 21. 18:43
 4/20 anonim ***** válasza:

A félreértés elkerülése végett, a 3-mas választ nem én írtam. :D

Amúgy a pusztulás napok óta tart, ha hipót öntött volna bele valaki, attól ha ennyi hal meghal, akkor ott pár órán belül az összes meghal. Szerintem.

A probléma pedig egy hete fennáll.

Egy hét alatt a túletetés, és/vagy a túletetés okozta mérgezés lazán kinyírja az állományt. Nagyon is reális.

2019. jan. 21. 18:49
 5/20 A kérdező kommentje:

Őszínte leszek, 5 guppi volt eredetileg, mellette anci , gurámik, dániók , sepregetők 180l-ben ,ebből a dániókon guppikon kívül minden ment másik akváriumba, ők maradtak sűrű növényzet mellett,sűrű = hetente téptem ki a vallisnériákat , most a fény sem olyan intenzív , igy mérséklődött a növekedés de így is sűrű, a cryptok ugyan úgy nőnek. Most gyakorlatilag 2hal/3cm2 , eddig elosztogattam meg volt aki vett 20-30asával, meg növénnyel de most munka váltás óta ezt beszűntettem , plusz be is vallom nem áldozok rá annyi időt sem, de nem hiszem , hogy ez lenne a gond mert az nem így jelentkezne hipp-hopp egyik napról másikra. Legalábbis eddig ilyet évek alatt nem tapasztaltam.

A szűrő pucolás nálam, szivacs mosás, perlon csere, és siporaxról zuhannyal a koszt lemosom, , arra 3ml starter , szűrőbe víz, csövek pucolása és dugom össze és megy tovább, annyi , hogy hagyom állni fél órát kb a folyadék miatt.

2019. jan. 21. 19:00
 6/20 anonim ***** válasza:

Nem vagyok egy nagy matekos, de 'egy hete opálos a víz, napi 10-15 pusztul el, mérséklődött a hullás, de most kétszer annyi adja meg magát.' szóval 150-200 halról beszélünk?

Guppik vannak már csak. Mik voltak, mennyien. kamuszag van.

2019. jan. 21. 19:02
 7/20 A kérdező kommentje:
Én is a túletetésra tippelek, csak abból indultam ki, hogy volt rá példa, de az megoldódott 2-3 nap alatt "diétával" , részleges vízcserével, levegőztetéssel. Plusz a víz színe is olyan mint túletetéskor, de gondolom most rádob a növények közti tetemek oszlása is a dologra.
2019. jan. 21. 19:03
 8/20 A kérdező kommentje:

Nagyjából jól számolsz, guppikról beszélünk...1 pottyant egyből 5-10 utódot, az előzményeket pedig leírtam, ki/ki lakta. 4 éves akváriumról beszélünk , és hidd el nem kamuzok , max számolni nem tudok...de a 100 reális szám.

De kedves, hogy meghazudtolsz.

2019. jan. 21. 19:07
 9/20 anonim ***** válasza:
Nem túletetésről van szó, hanem pöcegödörről. Ha van kb 150 hal akkor abból 30 lenne talán az ideális úgy, hogy azok már nem szaporodnak...van még kérdés?
2019. jan. 21. 22:15
 10/20 Skid05 ***** válasza:
Ha pont a siporaxot mostad át zuhannyal (ez gondolom friss klóros csapvizet takar) akkor az eleve terhelt víznek ez megadhatta az utolsó löketet, starter ide vagy oda. Mert ha nem pár hetes 1-2 millis guppi kölkökről van szó akkor ez egy csúnyán leterhelt víz volt, etetni kellett őket, de ekkora számnál mindegy, hogy milyen időközönként, mindenképp megugrasztja a káros anyagokat. Nyilván most bárhol jobb helyük van mint abban a vízben, akit tudsz, mentsd ki és válj meg tőlük minél előbb. Jó példa arra, hogy a guppik mire képesek ha szabad kezet kapnak az önmegvalósításra.
2019. jan. 21. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!