S. O. S. áttelepíthetem a halakat egy pár órája beüzemelt, Sera pond filter biostart-tal kezelt akváriumba?
1 hete szürkés, opál a víz, talán túletettem őket de rengeteg guppi a lakó, volt ilyenre példa de az másnap harmad napra megoldódott, miután visszavettem az etetésből.
Napi 10-15 hal pusztul el, bekapcsoltam az UVC-t ami az infuzóriát is elvileg elpusztítja, adagoltam a heti vízkezelő adagot os de semmi javulás, sőt...2 napig tápot sem kaptak , mérséklődött a hullás, tegnap etettem mára 2x annyi pusztult el pedig minimálisan adtam nekik. A táp is direkt más fajta, a szűrő is pucolva lett nem rég. Munka miatt hétközben, sajnos low-tech akvát nincs időm újra indítani. De most előkapartam egy régi akvát, kimostam, feltöltöttem , másik szűrőt raktam bele, biostartoztam, és szellőztetem 2 órája durván, guppik vannak már csak, mehetnek át még 2 óra múlva?
...napi 15 hal
Hány napon keresztül?
Hány hal volt eredetileg, hány literben, milyen szűréssel?
Mit jelent pontosan a szűrőpucolás?
A félreértés elkerülése végett, a 3-mas választ nem én írtam. :D
Amúgy a pusztulás napok óta tart, ha hipót öntött volna bele valaki, attól ha ennyi hal meghal, akkor ott pár órán belül az összes meghal. Szerintem.
A probléma pedig egy hete fennáll.
Egy hét alatt a túletetés, és/vagy a túletetés okozta mérgezés lazán kinyírja az állományt. Nagyon is reális.
Őszínte leszek, 5 guppi volt eredetileg, mellette anci , gurámik, dániók , sepregetők 180l-ben ,ebből a dániókon guppikon kívül minden ment másik akváriumba, ők maradtak sűrű növényzet mellett,sűrű = hetente téptem ki a vallisnériákat , most a fény sem olyan intenzív , igy mérséklődött a növekedés de így is sűrű, a cryptok ugyan úgy nőnek. Most gyakorlatilag 2hal/3cm2 , eddig elosztogattam meg volt aki vett 20-30asával, meg növénnyel de most munka váltás óta ezt beszűntettem , plusz be is vallom nem áldozok rá annyi időt sem, de nem hiszem , hogy ez lenne a gond mert az nem így jelentkezne hipp-hopp egyik napról másikra. Legalábbis eddig ilyet évek alatt nem tapasztaltam.
A szűrő pucolás nálam, szivacs mosás, perlon csere, és siporaxról zuhannyal a koszt lemosom, , arra 3ml starter , szűrőbe víz, csövek pucolása és dugom össze és megy tovább, annyi , hogy hagyom állni fél órát kb a folyadék miatt.
Nem vagyok egy nagy matekos, de 'egy hete opálos a víz, napi 10-15 pusztul el, mérséklődött a hullás, de most kétszer annyi adja meg magát.' szóval 150-200 halról beszélünk?
Guppik vannak már csak. Mik voltak, mennyien. kamuszag van.
Nagyjából jól számolsz, guppikról beszélünk...1 pottyant egyből 5-10 utódot, az előzményeket pedig leírtam, ki/ki lakta. 4 éves akváriumról beszélünk , és hidd el nem kamuzok , max számolni nem tudok...de a 100 reális szám.
De kedves, hogy meghazudtolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!