Üvegtetőt hogyan/honnan készítsek/vegyek az akváriumra, relative olcsón?
30 literes, 25 x 40 es alapterületű akváriumra kellene tetőt szereznem, mivel itt írtátok hogy anélkül nem lehet bettát tartani, de fogalmam sincs hogyan oldjam meg.
A sima üveglap a vezetékek ill. az üvegre csíptetett nano lámpák miatt (kb 2mm-t nyúlnak be) nem igazán működik szerintem, de nem értek hozzá,talán ti okosabbak vagytok, valami esztétikus megoldás kellene.
Mivel az egész alvárium “low budget”, erre sem szeretnék/tudok túl sok pénzt költeni, egy pár ezer forint természetesen benne van.
Valaki esetleg ha valami jó ötlettel ha meg tudna szánni, szuper lenne!
Nem kell hozzáragasztani, csak rá kell nyomni, van rajta egy nút.
És derékszögben eláll egy vízszintes rész, amiben csúszik az üvegtető, hogy ne az akváriumon csússzon, illetve a fel le vételkor ne ütközzenek.
Az üveget amúgy nem kell megemelni, a sínen kell hogy csússzon, ha több szellőzést akarsz, egyszerűen vágasd az üveget 1 centivel keskenyebbre. Még az is belefér.
Annyi a lényege ennek a letakarásnak, hogy a vízfelszín fölött lévő levegő ne legyen hidegebb, mint a víz. Remélhetőleg a lámpa annyi hőt termel, hogy ez megvalósuljon.
Azt kell elkerülni, hogy egy 28 fokos fedetlen akvárium egy 22-24 fokos szobában legyen. Mivel a betta légköri levegőt is lélegzik, így hamar megfázna.
Nincs olyan, hogy nem kell lefedni.
Annyira nem tudok ezzel azonosulni... mint ha én elkezdenék történelem témában válaszolgatni. Pedig atom hülye vagyok hozzá. Hihetetlen, hogy miért érez késztetést válaszadásra egy hozzá nem értő ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!