Túl sok a hal az akváriumban?
Szerintem tök szép neveik vannak, és szerintem veled van a baj ha neked órákig tart őket elolvasni.
Nem tudom miért kell egyből belekötni a másikba. Miért lennék troll? Mi a baj a kérdésemmel?
...
A betta mellé belehet rakni 1-2 guppit vagy ők bántanák egymást?
Full komolyan kérdezem
Itt vagyok dilemmában egy rakat hallal edig nem volt baj velük de most tökre beparáztam hogy pici nekik a hely, ami így olvasva igaz is. Próbálok valamit kitalálni hogy mi legyen amíg nem cserélünk nagyobbra vagy nem ajándékozzuk el őket. Nem vagyok állatkinzó, de akváriumom is csak 2 hónapja van. Nem akarom hogy szegények szenvedjenek ugyhogy valamit gyorsan kikéne találni. Ezért kérdezem hogy lehet e a bettával tartani valamit?
Szerintem ajándékozzátok el a halakat, esetleg a betta maradhat, vagy vigyétek őket vissza a kereskedésbe. 30 liter alatt nem lehet gerinces állatot tartani, sztem 25 még határeset, de MAX 1 betta vagy pár HÍM guppi mehet megfelelő szűréssel.
A halaid igényei:
Guppi min 30 liter
Vitorláshal 150-200 liter
Molli 120 liter
Algaevő 100 liter
Csík fajtól függően minimum 100-500 liter
Aminek nem tudjátok a nevét, azt nemtom, esetleg képet rakhatnál fel. Ennyi halnál ekkorka akváriumban a búvóhelyekkel csak még rontotok a helyzeten. Szűrő van? Az a lyukacsos kő mészkő lesz, ami csak keményíti a vizet, s ezek nem azt igénylik.
Ha komolyan érdekel az akvarisztika akkor olvass utána, kérdezz, majd kezd előlről, egy minimum 60 literes akváriummal, megfelő aljzattal, jó szűréssel, nem gyatra fénnyel, élő növényekkel és pár akkora akiba illő hallal. A meglévőektől meg vagy meg kellene szabadulni vagy az újrakezdést 200 lityós akvával kezdeni persze külső szűrővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!