Még mehet valamilyen hal?
100 lityos aki
Szűrő Tetra ex 800 + aquael fan 2
Halak 7 zebradánio, 5 vörös karcsú diszmárna, 6 panda páncélos
Mondjuk egy 3 platti vagy 3 molli még mehet, vagy engedjem el, s elég ennyi?
Pontosabban így van: [link]
S a kH is valahogy igy van s a kH-nál volt 9 csepp a gH-nál meg 29
Hát érdekes…ha reális amit a GH-teszt mutat, akkor igen nagy mennyiségű kalcium és magnézium van a vízben szulfátokhoz és kloridokhoz kötve. Bármi is a forrása, a trópusi halak kiválasztó szervei számára ez nem kedvező. Ugyanakkor azt is magyarázza, hogy a növények miért vannak el jól odabent, a 9-es kH kedvezően hat a pH-ra, ez számukra előnyös a tápfelvételt illetően.
A halaknak a GH miatt viszont meg kéne felezni az értékeket, ezt leginkább nullás vízzel tudod megtenni, és mivel 100 literről van szó, ami észszerűen szóba jön az az említett esővíz, a kevertágyas gyanta, vagy egy kisebb RO készülék.
Közben átmértem pontosabban, mert először kicsit sok vizet raktam, nem 5 ml-ert, főleg a GH-hoz, s a KH 14 a GH 22.
RO szűrő nemtom mennyire éri meg, heti 25 liter lágyvízre lenne szükségem(a 60 literes és a 30 literes akik miatt)
A 60 literesbe törpe gömbhalakat tervezek, ahhoz is gondolom kellene lágyítani, heti 7 literrel számoltam, a 30 literesbe meg CPO-k vannak, azoknak nem kell olyan lágyvíz, oda kb heti 3 literrel számoltam.
Szóval vagy fogom venni hetente a desztillált vizet, vagy esővízzel próbálkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!