A redmoor gyökér színezi a vizet?
Egy nagy doboznyit szereztem be, nem egy két kósza darabról van szó. Azt olvastam a “driftwood” színezi a vizet, azonban nem tudom ez az információ hiteles-e redmoor ág esetében is.
Két eshetőség van:
-Nem színezi: szuper, minden megy tovább
-Színezi: ez sem probléma igazából, viszont az enyhén sárgás víz nem tetszik, akkor már rásegítek én is és szerintem mehet egy totál blackwater, egyébként is érdekelt a dolog, és a tanninok meg a huminsav amúgy sem ártana a lazacaimnak...
Tehát tapasztalatokra lennék kíváncsi nagy mennyiségű, kezeletlen redmoor ággal kapcsolatban. :)
Mivel semmi konkrétumot nem írtál mennyiségekről , csak általánosságban lehet válaszolni, meg ez amúgy is olyan mint a puding, csak nem megenni kell hanem kipróbálni.
Általánosságban azt tudom elmondani, hogy a redmoor színezi legkevésbé a vizet.
Az igazi blackwater mindenre hatással van, növényekre is természetesen, hiszen nem csak a fény hat másképp, (nagy vízoszlopnál érdekesebb) hanem a pH is jelentősen alacsonyabb. Pont emiatt a szűrésre is hatással van, ha pl eddig határon volt az akvárium, egy savasabb környezetben nem biztos, hogy fennmarad.
Vissza lehet változtatni ugyanúgy, persze, de mindkét irányban lassúnak kell lenni a változásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!