Mennyire fontos az áramlás?
Köszönöm a válaszokat. Salx, siporax az van benne, szinte csak az plusz kevés szivacs és a tetején perlonvatta. A vizet cserélem a szűrőcsere óta is heti 30 százalékot, plusz mindig porszívózok is. A szűrőt most fogom majd szétszedni egy tisztítás erejéig, kb. 1hònap óta először, mert kicsit "rekedtes" lett a hangja.
A cserét azért fontolgatom, mert megbízhatób minőségű berendezést szeretnék, erről nem túl sok jót olvastam, de ez volt kéznél.
Eheim-et szeretnék használtan, szűrő anyag nélkül. Újra nincs 50-55ezrem. Mindenképp fűtőset szeretnék, mert már csak az a ronda fűtő éktelenkedik az akvában. 😉
Valaki azt írta, hogy ha majd cserélek, a régi szűrőből tegyem át a bejáratott szűrő anyagot az új szűrőbe. Eddig én úgy gondoltam, hogy együtt megy majd a kettő két hétig (így csináltam a belső cseréjénél). Melyik a jobb megoldás szerintetek?
Egyébként 11 db nálunk született guppink van, a szülőket elvitte sajnos a kezdeti csetlések-botlásokból eredő gondok. De hónapok óta semmi sem pusztult el, azóta, hogy 2 belsőt kezdtünk el egyszerre működtetni. Akkor döntöttem el, hogy külsőre váltunk.
A guppikon kívül növénnyel beköltözött apró tányircsigák, kb. millió, 2 db ajándékba kapott alma és legalább 3 db tornyos maláj csiga van még, plusz egy sziámi algázó márna, de neki hamarosan mennie kell. A közel egy év alatt kinőtte a helyét. Pedig nagyon szeretem, nagyon dolgos halacska, még nem is találtam helyette olyat, aminek megfelelne az akvánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!