Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szerintetek a halakat zavarja...

Szerintetek a halakat zavarja a levegöbefúvó hangja?

Figyelt kérdés
2018. dec. 9. 21:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem hiszem. Lehet hogy süketek?
2018. dec. 9. 21:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy süketek. A víz meg nagyon erősen vezeti a hangot.
2018. dec. 9. 22:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Oldalvonalaikkal érzékelik a rezgéseket, testük rezegtetésével némelyik infrahullámok kiadására is képes.

A folyamatos zajt pl. vízesés megszokják csak az impulzusoktól menekülnek pl. becsapódó szula vagy jégmadár, T8-as fénycsőarmatúra

2018. dec. 9. 23:22
 4/5 Skid05 ***** válasza:

A pumpa által leadott rezgés, amennyiben a pumpa nem ér hozzá az üveghez, tolerálható mértékű. Hozzászoknak, más kérdés, hogy a légpumpa nem alapvetés egy akváriumban.

Belső fülük van, amihez az úszóhólyag és az oldalvonal közreműködésével jutnak el a hangok. Mivel velünk ellentétben nem pusztán a levegőn át, hanem sűrűbb anyagok során keresztül jut el a hang a hallásközpontjukba, jórészt tompább hangokat érzékelnek. Más a helyzet a rezgésekkel, melyre a harcsák pl a különösen érzékenyek, élő szeizmográfok, a másik két említett szerv mellett náluk a bajusz is szerepet játszik az érzékelésben.

2018. dec. 10. 00:32
 5/5 Salx Narval ***** válasza:
Nem vettem még észre, hogy ez zavaró lenne számukra. Két belső szűrőt használok az egyiken légbeoldás, a másikon esőztető is van, igaz, hogy az emberi fül számára halk a rendszer, de azért közelről hallom és a rezgéseket is látom a vízen. A halak viselkedése teljesen nyugodt, mondhatni közömbös marad takarításkor és etetéskor amikor ki-ill bekapcsolok mindent. Az ivadékokon sem vettem még észre negatív irányú viselkedést a porlasztás hatására, persze arra mindig figyeltem, hogy ne kavarja nagyon a vizüket és, hogy maga pumpa ne érjen semmihez ami közvetlen érintkezik a nevelő akváriummal. Szóval szerintem egy erőteljesebb légbeoldás hangja és rezgése sem zavaró számukra, az már más kérdés, hogy szükség van e ilyesmire állandó üzemben én pl csak vízcserekor, vagy a nyári melegebb időkben használom.
2018. dec. 10. 01:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!