Segítség, mit tegyek a halacskámmal?!
Néhány napja uj guppikat költöztettem az akváriumba és egy régebbi guppi reggel ota a víz felszínén egyhelyben piheg, az egyik uj hal bánthatta. Szeretnék segiteni rajta, elkülönitettem a többitől mit tehetnék még...?
Kérem aki tud segitsen! Gyönyörű és számomra nagyon kedves példány!
Ennyi infó kevés lesz. Mekkora az aki? Mióta üzemel? Szűrő típusa? Mennyi és milyen halfaj lakja? Egy kép informatív lenne.
Elöljáróban: a jellemzően hímek közti viszályok nem okoznak több órás légszomjra hajazó viselkedést. Most hogy viselkedik elkülönítve?
Több probléma van a levegőztető a legkevesebb. Ez a 40 liter megfelelő(!) biológiai szűrés mellett egészségesen 6-7 guppit tartana el, minden további létszám feletti felelőtlenség. Ez a vízi közösség így is egy hajszálra volt az apokalipszistől, ezzel a néhány hallal megadtad az utolsó lökést.
Ami szintén aggasztó az a szűrésre adott válaszod, mert még mindig nem tudom, hogy egy légpumpás szivacsszűrő vagy egy vízpumpa (ami önmagában nem képes rá) szűri a medencét.
A kis víztömeg miatt ez egy eleve sérülékeny rendszer, amiben most elindult egy nem kívánt kiválasztódás, azaz egyenként hullanak el a halak, a leírás alapján hasvízkórban.
Kapásból kéne egy 50%os vízcserét csinálni, majd további 25%okat 3 naponta, az etetést redukálni 3 napos időközökre, a levegőztető menjen. Hosszabb távon a megoldás szűrő típusát kideríteni, hatékonyságát felmér(et)ni és a létszám felettiektől megválni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!