Leveleket az akváriumba?
Figyelt kérdés
Több helyen olvastam, hogy egyes halfajok esetében száraz leveleket, akár tobozt kell szórni a medencéjükbe, hogy jobban hasonlítson az eredeti élőhelyre (ld. [link] Igaz ez? És ha igen, akkor milyen növény levelét kell bele rakni? Mert gondolom nem mindegy...2018. nov. 16. 16:10
11/14 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés: a levelek ugye lebegnek, hagyjam őket, vagy súlyozzam le az aljzatra?
2018. nov. 17. 17:33
12/14 anonim válasza:
Csak egy ideig lebegnek, ugyanúgy, mint a kiszáradt gyökerek. Ha megszívják magukat, elsüllyednek.
De ahogy írtam is, ha elsüllyednek, akkor se kőként zuhannak az aljzatra, hanem sodródnak az árral, és a szűrő magához tudja szívni, és rátapad a beszívórácsra.
Úgyhogy érdemes lesúlyozni. Nem azért, hogy lentmaradjon, mert pár nap múlva úgyis lent maradna, hanem hogy ne tapassza be a szűrőt, mert leáll a szűrés, meg a keringés.
13/14 Salx Narval válasza:
Nézd, látszatra így is úgy is hasonlítani fog, az ágakon lévők akár lebeghetnek is. Azt tudod, hogy ki kell szárítani teljesen a leveleket, ágakat és kérgeket is. Ha nem akarod, hogy lebegjenek a levelek akkor áztatni is érdemes használat előtt mint a gyökereket ágakat és kérgeket. A borostyán öregebb indái is jól mutatnak pár hétig és ezeknek elég komoly antibakteriális hatása is van, a fiatal hajtások nem használhatóak. Más levelek sem bírnak többet, ha rohadni kezdenek ki kell venni őket másikat kell betenni. Én mondjuk elég hamar meguntam anno a levélpakolást és kiszedegetést, maradtam a mohás gyökereknél, kéregdaraboknál és törött kókuszhéjnál.:D A vizet a már említett anyagokkal kezeltem.
14/14 A kérdező kommentje:
:D Köszi!
2018. nov. 17. 18:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!