Miért eszik egymást a halak?
Én a helyedben először alaposan utánaolvasnák az akvarisztika alapjainak. A vitorlásokat visszavinném, és becserélném további neonokra.
Ez az akvárium egy szép neonhal rajnak nagyon jó lenne, HA a szűrésed megfelelő hozzá.
Esetleg még egy páncélosharcsa rajt is lehetne a talajszintre.
Vagy egy neon raj és pár darab baltahasú lazac.
Nagyon szép akváriumot lehetne csinálni belőle, természetesen rendes szűrő kell hozzá, nem tudom, most milyen van.
Ha Te választottad ki a kétféle halat mert megtetszett és utána kérdezted meg, hogy bántják-e egymást, no erre tuti, hogy az eladó azt mondja á dehogy. Az ő érdeke az, hogy vedd meg, aztán lesz ami lesz.
Előszőr olvass utána, hogy milyen halat hogy kell tartani és utána vásárolj.
azért eszi meg mert ragadozó, ösztönösen eszik, képesek halára falni magukat, azt a fajt tartsd amelyik jobban tetszik, vitorlás mellé túl sok faj nem mehet ekkore helyre. h ha a neon tetszik a gyereknek a vitorlást vigyétek vissza, a neonok létszámát pótoljátok fel 10-15 darabra és nézzetek ki még 1 kisebb testű ponylazacot, abból is mehet leglaább 10 darab, meg h ha a szűrés engedi még 1 csapat corydoras ,mehet az aljára, hogy ha tetszik.
írtad, hogy tisztítjátok, leírhatnád, hogy ez mit jelent nálad, illetve a szűrő pontos típusát. részleges vízcserék gyakoriságát.
Ilyen halakat vettél és lebeszéltek a nagyobb akváriumról? :D Szép. Egyébként max azért nem mernek nagy akváriumot ajánlani, mert túl drága a legtöbb betévedő és "kéne valami hal nem tudom milyen de ne legyen drága a felszerelés" típusú embernek.
Csak viszonyításképp, amikor elindítottam a 200 literes akváriumomat, amiben mondjuk még épp tartható lenne vitorlás, nem tízezres, hanem százezres tételekről beszéltünk, és előre utána néztem a neten mindennek, mi hogy kel. Félre ne érts, nem lenézlek, de úgy gondolom, hogyha élőlényt akar tartani az ember, az az ő felelőssége hogy ELŐRE utánanézzen mondjuk egy ilyen széles adatbázisú dolgon mint az internet, ne akkor jöjjön gyakorira kérdezni amikor ölik egymást a jószágok. Látom nagyon nem tetszik amit írtunk és felkaptad a vizet, de azt ne mondd, hogy ebben nincs igazunk. Ha meg még szakértőnek is feltételezhetőek az eladók, én már csak kíváncsiságból is körbenéznék a neten. Hiszen ha tetszik egy fajta kutya, azt mondod szakértő a tenyésztő, ennek ellenére mégis elolvasod mondjuk a fajta leírását hivatalos oldalakon, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!