Karolin11 kérdése:
Kitakarítottam az akváriumot, teljesen új vízzel feltöltöttem és raktam bele víz előkészítőt (kék lötyi klórok ellen) és baktériumot! Ilyenkor is kell hetente 30%-ot leszűrni vagy majd mikor a halak telepítve lesznek?
Figyelt kérdés
Ja és volt egy akvarista üzletben vagy hogy is nevezik🙃 és azt mondták, hogy az én akváriumomba (54L) tehetek max 10 db afrikai sügért. Én úgy tudom, hogy a sügérnek ez kis akvárium.. Tévedek vagy nem és ha nem akkor milyen halat érdemes betelepíteni egy ekkora akváriumba és mennyit?! Tudom nem nagy akvárium...!😏2018. okt. 21. 20:57
11/14 A kérdező kommentje:
Vettünk bele fát is, bele raktuk és be barnult a víz tőle. Kivettem és 3 napig áztattam forro vízben, vissza raktam és megint kezd sárgulni tőle a víz. Most megint kivettem, de már inkább nem rakom vissza többet..A víz marad olyan vagy egy idő után leüllepszik benne? Mert mondtátok, hogy újra indításkor nem kell a vizet cserélni most még is kellene, hogy ki “merjem” belőle a sárga színt?
2018. okt. 23. 15:51
12/14 Salx Narval válasza:
Ha kb 1-3mm szemcsenagyságú akkor jó, ha ennél nagyobb akkor érdemes homokkal keverni, vagy homokra cserélni. A fa elég sokáig színez de nem tartalmaz a halakra káros anyagokat. A részleges vízcserékkel eltüntetheted. Ugye, mondtam én, hogy jó ha a kezdők bejáratási idő alatt is csinálják a részleges vízcserét.:D A viccet félretéve tedd a fát egy vödör vízbe ázni és néha cseréld le az elszíneződött vizet ( eltart jó pár hétig amíg abbahagyja). Ha szórsz bele citromsavat akkor hamarabb megy. Ha már megvetted használd, vegyél rá jávai mohát is, majd utólag beleteszed. Csigaházakat kell még szerezned kb kétszer annyit mint amennyi hal van, ill lesz és szemre akkorákat, hogy kényelmesen beleférjenek ( nagyobb Éticsiga házak is megteszik ha szebbeket nem sikerülne szerezni). A csigaházak csúcsára érdemes egy kis lyukat ütni, hogy a levegő ne szorulhasson bele, mert adott esetben egy beleszoruló hal megfulladhat ha bepánikol és a víz is jó ha áttudja járni. Esetleg víz alatt ki is lehet szívatni belőlük a levegőt. A csigaházakat jó alaposan le kell sikálni, majd érdemes Neomagnolos, vagy Hyperolos vízben áztatni. A tengeri csigák, kagylók nem illenek ide akármilyen szépek. Kicsit keresgélj, olvasgass róluk, hogy ne akkor keljen kapkodni amikor már megvannak a halak.:D
13/14 A kérdező kommentje:
Most még nem lesznek bele halak 1-2 hétig előtte biztosra meg akarjuk csinálni az akváriumot. Nekem most vannak benne csiga házak, de ahogy nézem ezek tengeriek...A fát már inkább nem vállalom, 3 napon keresztül áztattam napi 2x cseréltem a vizét és semmi...ha ilyen sokáig tart kiáztatni akkor inkább eladom. :D egyébként a kavics ránézésre lehet 2mm de lehet még kisebb gondolom akkor az kevés...bocs ha sokat kérdezek, de már nem 1x pórul jártam igy itt legalabb normális emberek vannak akik tényleg konyítanak hozzá valamit. :D
2018. okt. 23. 17:08
14/14 A kérdező kommentje:
*bocs nemtudom miért írtam azt hogy “kevés”....azt akartam írni hogy akkor jo lesz :D
2018. okt. 23. 17:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!