Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ezek oto affinisek/ O.huaorani...

Bamboocha466 kérdése:

Ezek oto affinisek/ O.huaoranik vagy oto vittatusok vagy esetleg "oto valamimások"?

Figyelt kérdés

Itt olvastam hogy az oto affinisként vásárolt halak ritkán oto affinisek valójában.

[link]

Én az itteni képek alapján semmi különbséget nem látok pl. Az oto houranik és az oto vittatusok, de ez alapján az enyémek nem affinisek.

Pontosan miben néznek ki másként a fent felsorolt halak?

Kép az enyeimröl:

[link]

[link]

#Oto affinisek #mini szivoharcsa
2018. okt. 16. 00:43
 1/6 Salx Narval ***** válasza:
Én is csak a képek alapján hasonlítgatom de ott is láttam már keveredést. Az affinisek tompább színei miatt én is inkább másra gyanakszom, bár láttam már a tiédhez hasonló halat is ezzel a névvel. Szerintem egy-két különlegesebb mintázatút kivéve a beazonosítójuk sem ismerné fel őket pontosan.:D Amúgy a fejforma, páncélzat, színezetük ( ami ráadásul változhat a közérzetüktől függően ),a mintázatuk ( farokdísz, oldalsáv )de leginkább a lelőhelyük alapján azonosítják őket, ez az infó viszont vagy eljut hozzánk vagy nem, de még ha el is jut semmi garancia rá, hogy a kereskedő a valódi nevén árulja őket. Sajnos még a képek sem nyújtanak biztos támpontot mert mint írtam azokat is össze vissza keverik és nem lehet tudni melyikek a hitelt érdemlő oldalak. Sajnos nem tudok segíteni az enyémekben sem voltam biztos.:D
2018. okt. 17. 06:10
 2/6 A kérdező kommentje:

Hát rendben, köszönöm.

Az a baj, hogy most öket affinisként tartom, a medencejük vizének höfoka éjszaka 20°c körüli. A többi oto pedig melegebb vizet igényel.

Tegnap még nézegettem öket, és van egy aki egészen biztosan mäsmilyen mint a többiek. Bosszantó.

Te egyébként tudtad öket szaporítani? Azt írják hogy az affinisek könnyen szaporodnak akváriumban, a többi oto viszont inkább csak akkor, hogyha eleve megtermékenyítettkent fogják ki öket. (Ez is bosszant, mert én nem szeretek vadon fogott állatokat tartani. És mivel az affinisek elvileg könnyen szaporithatoak, így meg sem néztem a boltban, hogy vadon fogottak-e. De így, hogy tudom másokat kaptam, gondolom hogy szegények vadon fogottak).

2018. okt. 17. 09:34
 3/6 Salx Narval ***** válasza:
Hát szerintem az affinisnek is melegebb víz kellene. Én 23-24 fokon tartottam az enyéimet kék neonokkal enyhén savanyú tőzeges és lágyított vízben. Ezek vadon fogott példányok voltak de ,hogy konkrétan milyenek, passz.:D Akkoriban ez nem is igazán merült fel mint kérdés, törpe szívóharcsa és kb ennyit lehetett tudni. Igen szaporodtak jó párat el is ajándékoztam és elég hosszú életűek voltak, kivéve kettőt akik másnapra megdöglöttek. Így három halacskával indítottam de szerencsére mindkét nemből volt köztük. Ez egy 120-literes neonos biotóp jellegű akvárium volt és anci helyett vettem őket.
2018. okt. 17. 12:34
 4/6 A kérdező kommentje:

Én is azt hittem, hogy vannak törpe szivoharcsak és kész. Nem gondoltam hogy külön 8 alfajra oszthatók.

Most egyenlőre endler guppikkal laknak együtt, akiket kicsit hüvösre tettem, hogy több himen legyen a következő ivasbol (Off: a melegebb vízben fogant guppijaim közül még csak most szinesedett ki pár. Meg augusztusban kerdeztem, hogy mikor lesznek színesek, akkor voltak egy hónaposok. Most, hogy 4 hónaposok, kaptak szint. Az arányokat nem tudom, mert 30- at egy idegennek adtam. Nálam maradt véletlenül 3 kicsi, akiket nem tudtam kifogni, ebből kettő lett hím, egy maradt nőstény. A barátnőmnek adtam 10-12 db-ot, nála negy lett hím , de nála is csak két hete szinesedtek ki.)

Na de majd akkor atteszem az otokat a

másik melegebb, savasabb , lágyabb akváriumba decemberben, amikor azt átalakítom.

Köszönöm a tapasztalataidat megosztását!

2018. okt. 17. 21:06
 5/6 Platypus ***** válasza:
Szerintem macrospilusaid vannak. Ez a leggyakoribb kereskedelemben kapható faj és a faroktövön a fekete folt alakja stimmel. Otot határozni nagyon nehéz, lehetséges hogy valami hasonló ritkább cucc, de valószínűségi alapon inkább macrospilust mondanék.
2018. okt. 21. 12:41
 6/6 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm. Akkor úgy tűnik, hogy a kis cspportom most fázni szokott esténként. Majd nem nyitom akkor addig ki éjszakára az ablakot, amíg a kis akiban maradnak. Kész élmény lesz öket kifogdosni, és attenni a melegebb akvariunba.

Az öt vagy hat közül az egyik máshogy néz ki mint a többiek, neki nincs foltja a farkan.

2018. okt. 23. 20:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!