Ezek oto affinisek/ O.huaoranik vagy oto vittatusok vagy esetleg "oto valamimások"?
Itt olvastam hogy az oto affinisként vásárolt halak ritkán oto affinisek valójában.
Én az itteni képek alapján semmi különbséget nem látok pl. Az oto houranik és az oto vittatusok, de ez alapján az enyémek nem affinisek.
Pontosan miben néznek ki másként a fent felsorolt halak?
Kép az enyeimröl:
Hát rendben, köszönöm.
Az a baj, hogy most öket affinisként tartom, a medencejük vizének höfoka éjszaka 20°c körüli. A többi oto pedig melegebb vizet igényel.
Tegnap még nézegettem öket, és van egy aki egészen biztosan mäsmilyen mint a többiek. Bosszantó.
Te egyébként tudtad öket szaporítani? Azt írják hogy az affinisek könnyen szaporodnak akváriumban, a többi oto viszont inkább csak akkor, hogyha eleve megtermékenyítettkent fogják ki öket. (Ez is bosszant, mert én nem szeretek vadon fogott állatokat tartani. És mivel az affinisek elvileg könnyen szaporithatoak, így meg sem néztem a boltban, hogy vadon fogottak-e. De így, hogy tudom másokat kaptam, gondolom hogy szegények vadon fogottak).
Én is azt hittem, hogy vannak törpe szivoharcsak és kész. Nem gondoltam hogy külön 8 alfajra oszthatók.
Most egyenlőre endler guppikkal laknak együtt, akiket kicsit hüvösre tettem, hogy több himen legyen a következő ivasbol (Off: a melegebb vízben fogant guppijaim közül még csak most szinesedett ki pár. Meg augusztusban kerdeztem, hogy mikor lesznek színesek, akkor voltak egy hónaposok. Most, hogy 4 hónaposok, kaptak szint. Az arányokat nem tudom, mert 30- at egy idegennek adtam. Nálam maradt véletlenül 3 kicsi, akiket nem tudtam kifogni, ebből kettő lett hím, egy maradt nőstény. A barátnőmnek adtam 10-12 db-ot, nála negy lett hím , de nála is csak két hete szinesedtek ki.)
Na de majd akkor atteszem az otokat a
másik melegebb, savasabb , lágyabb akváriumba decemberben, amikor azt átalakítom.
Köszönöm a tapasztalataidat megosztását!
Rendben, köszönöm. Akkor úgy tűnik, hogy a kis cspportom most fázni szokott esténként. Majd nem nyitom akkor addig ki éjszakára az ablakot, amíg a kis akiban maradnak. Kész élmény lesz öket kifogdosni, és attenni a melegebb akvariunba.
Az öt vagy hat közül az egyik máshogy néz ki mint a többiek, neki nincs foltja a farkan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!