Békésebb természetű sziámi harcoshal hímet lehet együtt tartani gupikkal es neonokkal?
Attól hogy most még békésebb természetű, meg később változhat. Az enyémet viselkedését hetekig tanulmanyoztam mielőtt megvettem volna. Öt akkor együtt tartották garnelakkal, és probléma nélkül megvoltak. Ez az állapot nálam is fennállt olyan 3 hónapig, majd a Betta ezt megunta és az összeset megette.
Ezen kívül, a legtöbbször nem a Betta okozza a problémát. Nem csak öt irritálja a guppik farka, hanem fordítva is, és valószínű, hogy a guppik meg-megtepkednek a Betta úszójat. (Saját tapasztalat: endler guppi ivadekokat tettem a Betta hoz, és az egyik 2-3 hetes hím "megtámadta" a bettát. Hát nevetséges volt, ahogy a kis 3-4 mm-es hal a nagy bettát csipkedte. )
Vörös neonokkal tarsithatnád, de ehhez nagy akvárium kell, és szinten nem nagyon ajánlom. Én is egy vörös neon csoporttal tartom az enyémet, de a neonok játékos szórakozásból meg-megcsipkedik a bettát, és neki nem éppen ideális. (Itt is egy példa, hogy hiába a Betta maga szelídebb, a többi hal viszont nem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!