Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Már megint mi a baja az...

Már megint mi a baja az aranyhalamnak?

Figyelt kérdés

Kb. 1 hete írtam, hogy az egyik aranyhalam az oldalán úszik...1 nap alatt meggyógyult, túl sokat adtam nekik enni. Azóta minden rendben volt ma reggelig. Ugyanaz a hal reggel óta a sarokban gubbaszt, alig úszik egy picit el ha hozzáérek. Lehet nincs jelentôsége, de mintha egy picit hiányozna a pikkelye. A másik kettônek semmi baja, minden héten cserélem a vizet, új bugyborékolót vettem az esôztetô mellé, már csak 1-szer adok enni, de valami megint nem jó.

Segítsetek légyszi, köszönöm.

2010. jún. 23. 19:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez a tünet is van: sötétebb testszín, duzzadt hastájék, étvágytalanság?
2010. jún. 23. 19:38
 2/7 A kérdező kommentje:
ez nincs, van étvágya
2010. jún. 23. 20:03
 3/7 A kérdező kommentje:
Helyesbítek...tegnap este volt étvágya, de mostmár nincs, és olyan fakó lett. Segítsen valaki, nem akarom, hogy meghaljon.
2010. jún. 23. 22:29
 4/7 Salx Narval ***** válasza:
Egy szélesebb hatókörű gyógyszert ajánlanék, mivel nem igazán derül ki ennyiből a konkrét betegség és csak tippelni tudok.Ha nem áll módodban megmutatni a halat egy hozzá értőnek, akkor adj a vízhez Parakill turbót, 2 nap után 30% vízcsere és egy adag Aquafurán 3 nap elteltével ismét vízcsere.Egyszerre is beleteheted a két szert, csak akkor mindegyikből fél adagot használj.Én fátyolbetegségre gondolok,a fakó szín,az oldalazó úszás és a pikkelyvesztés miatt.Ez a két gyógyszer együtt, a legtöbb halbetegséget kezelni tudja.Sok sikert és továbbra is csináld a heti vízcserét.
2010. jún. 24. 04:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, lehetséges, hogy fátyolbetegség. Én viszont a következőt javasolnám: emeld a víz hőmérsékletét 30 fokra, utána 24 órán keresztül fürdesd Xantakridinben és cseréld le a vizet. Ha gyógyszert veszel, mindig mondd meg, hogy hány literes az akváriumod és ha orvosságot öntesz bele, mindig kapcsold ki a szűrőt!!!!
2010. jún. 24. 10:05
 6/7 A kérdező kommentje:

Utána olvastam, és ráillik a meghülés is. Szerintetek? Amikor vettem nekik az új bugyborékoztatót, akkor kitisztítottam az akváriumot és teljesen lecseréltem a vizet hideg csapvízre. Szerintem ezzel ártottam neki, mert azt olvastam, hogy az aranyhalak szeretik a hideg vizet, viszont a hirtelen hômérséklet-változás ártalmas. Szerintetek?

Én kezdô vagyok, de ezt logikusnak találom. Már nem úszik oldalazva, csak gubbaszt a sarokban. És csak 1-2 pikkely hiányzik. Nem lesze baja neki és a másik kettônek, ha félre kezelem?

2010. jún. 24. 16:43
 7/7 Salx Narval ***** válasza:
Az előírt mennyiségű gyógyszertől nem lesz baj, akkor sem, ha történetesen egészséges a hal.Ez nem azt jelenti, hogy minden esetben gyógyszerezni kell, csak azt, hogy közös medencében is alkalmazható, ha nincs lehetőség külön tenni a beteg halat.Hát egy hirtelen és nagy mértékű lehűlés is okozhat hasonló tüneteket, bár nem igazán jellemző az aranyhalra, de előfordulhat.A cserevíznek mindig klórmentesnek és azonos hőmérsékletűnek kell lenni.Megfázáskor emelni kell a hőfokot kb 26-27 fokra, melegvizi halaknál 30-31 fokra és 3-4 nap elteltével fokozatosan visszahűteni az ideális hőfokra.A te esetedben szobahőmérsékletre.A levegőztetőnek működnie kell.Mindig legyen egy vödör állott vized a cseréhez készenlétben.
2010. jún. 25. 04:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!