Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Díszhalaknak lehet sütőtököt...

Díszhalaknak lehet sütőtököt adni/főtt/?

Figyelt kérdés
2018. szept. 29. 08:55
 1/8 anonim ***** válasza:
attól függ milyennek, de ugye sütőtök nem nagyon van az eredeti élőhelyükön a vízben. de héjatlan borsót, leforrázott ubi szeletet, salátalevelet tuti lehet adni nekik. ugye az sem mindegy milyen halakról van szó.
2018. szept. 29. 09:34
 2/8 anonim ***** válasza:
17%
Hogy jut eszedbe ilyen? Tényleg minden mással spórolni akarsz, csak a sütőtökből van felesleg, hogy lehetőleg azt akarsz adni nekik?
2018. szept. 29. 09:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Én szoktam nekik adni. Az ancik szeretik, de kb mindenki csipeget belőle :D
2018. szept. 29. 15:22
 4/8 anonim ***** válasza:
Simán, tele van karotinnal, jó nekik.
2018. szept. 29. 16:20
 5/8 anonim válasza:
28%
nem
2018. szept. 29. 18:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Sült tököt én szoktam adni, szeretik az ancik főleg, de a sügérek is esznek belőle. Uborka meg borsó sincs a vízben szerintem, max. ha beleesik kintről:)
2018. szept. 29. 22:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Ilyen európai kultúrnövények valószínűleg nincsenek arrafelé, ahol egy anci él, de van 100 másfajta zöldség, gyümölcs...

Ezek egyrészt valóban belepotyognak a vízbe, másrészt a nem ritkán 15 méteres (!) vízszintkülönbségben köszönhetően többszáz négyzetkilométernyi erdő kerül víz alá, termésével, mindennel együtt és delfinek úszkálnak a lombok között...

Na most a zöldségek, gyümölcsök, nem egy bonyolult felépítésű valamik, hosszabb rövidebb szénhidrát molekula láncokból állnak. És ez a világ minden részén így van.

Minél rövidebb ez a lánc, annál egyszerűbb szénhidrát építi fel a növényt, így annál édesebb, annál nagyobb a cukortartalma, ezeket inkább kerülni kell. (jellemzően gyümölcsök)

Vagy vannak különlegesebb növények, mint pl a magas zsiradéktartalmú avokádó, ami szintén kerülendő.

De átlag zöldségekkel meg lehet kínálni a növényevő halakat. Minél többféle, szerintem annál jobb, hiszen annál többféle ásványi anyagot, vitamint, nyomelemet esznek. Ha ízlik nekik, akkor lehet nekik adni.

2018. szept. 30. 05:01
 8/8 A kérdező kommentje:
2 db Silver Flyingról van szó latin nevén Crossocheilus reticulatus. Azért gondoltam,hogy adok nekik,mivel édes a sütőtök és a cukkinit meg imádják ami szintén édes.
2018. okt. 1. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!